• Головна
  • Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити
Новини компаній
15:00, 5 вересня 2023 р.

Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити

Новини компаній

Канада надзвичайно привітна для туристів. Недаремно сюди приїжджають у подорожах з усіх куточків світу. Крім того, тут приємний клімат, звична для європейців кухня, відсутні загрози захворіти на якусь екзотичну хворобу.

Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-1

Тож, залишається лише придбати квитки Варшава Торонто, та вирушати у незабутню подорож! Але перед цим є сенс скласти хоча б приблизний маршрут по місту, аби не пропустити найкращі локації, в яких повинен побувати кожен мандрівник.

Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-2

Видатні пам’ятки архітектури

Аби заглибитись у культуру Канади, варто почати з історичних архітектурних пам’яток. І лідером у цій категорії безумовно вважається легендарний замок Каса Лома. Щоправда, це не середньовічна будівля, адже в ті роки Канада ще не була відкрита мандрівниками. Однак проектувався замок за допомогою саме середньовічних споруд. А туристи з необмеженим бюджетом можуть навіть винайняти Каса Лома для проведення урочистої події або просто для відпочинку.

Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-3

Побувавши у такому величному замку та відзнявши круті селфі, час рухатись далі. А тут на мандрівника чекають не менш цікаві місця:

  • Стара мерія. Так, є й нова, та про неї трохи пізніше. Отже, Стара мерія була побудована наприкінці 19-го століття, і зараз, завдяки небайдужим містянам, є видатною пам’яткою;
  • Парламент провінції Онтаріо. Як відомо, Канада поділяється на провінції (на кшталт наших областей), тому не дивно, що парламент однієї з провінції повинен розміщуватись в унікальній будівлі. До речі, вхід для туристів всередину парламенту вільний;
  • Форт Йорк. Був збудований у часи протистояння між Британією та колоніями, що відділились та здобували незалежність. На території форту зберіглось багато історичних споруд. Головне – не потрапити на військовий парад, бо вільна прогулянка по території може опинитись під питанням.
Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-4

Це основні відомі історичні пам’ятки Торонто. Але є один лайфхак – якщо походити містом по звичайним вулицях, можна зустріти безліч домівок, що збереглись ще з кінця 19-го та початку 20-го століття. До того ж, там значно менше туристів, а значить, ніхто не буде заважати роздивитись будівлі детальніше.

Сучасні локації для туризму

Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-5

Звичайно, подорож до Торонто не повинна обмежуватись лише видатними пам’ятками. Врешті решт далеко не всі цікавляться історією та архітектурою, тим більше діти. Щоб отримати справжнє задоволення, перебуваючи у найбільшому місті Канади, обов’язково потрібно побувати у сучасних туристичних локаціях.

А тут цікавинок набагато більше:

  • Телевежа CN Tower. Важко знайти туриста, який при подорожі по Канаді не завітав би сюди.
  • Нова мерія. Складається з двох веж різної висоти та центральної круглої будівлі. Є дні, коли мерія відкрита для вільного відвідування туристами;
  • Острова Торонто. Дістатись сюди можна лише по воді, а особливість локації полягає не тільки в чудовій природі, а й в тому, що з островів відкривається надзвичайний вид на місто;
  • Базар Святого Лаврентія. Будівля базару була побудована в кінці 19-го століття, тож дає змогу поєднати шопінг з екскурсією. Якщо хочеться скуштувати справжній кленовий сироп, то це саме та локація, де його можна придбати;
  • Хай-парк. Побувати у Торонто, та не відвідати легендарний Хай-парк – просто неможливо! Сюди приходять, як туристи, так і самі канадці, що хочуть відпочити від міської метушні.
Цікаві місця Торонто: що подивитися, куди сходити, фото-6

Для дітей цікавими локаціями стануть акваріум «Ріплі» та зоопарк, який вражає своїм розмахом і розмаїттям тварин. В цих місцях можна застрягнути надовго.

Звичайно, це далеко не все. У Торонто є ще багато пам’яток, куди варто завітати. Ну а поїсти можна в кафе чи ресторані, яких тут вистачає, особливо в Ітон-Центрі, де розташовані офісні та торгові будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...