• Головна
  • В Одесі затримали розвідника російського угруповання "Призрак", - ФОТО
11:05, 30 серпня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі затримали розвідника російського угруповання "Призрак", - ФОТО

В Одесі затримали розвідника російського угруповання "Призрак", - ФОТО

Контррозвідка СБУ затримала в Одесі розвідника російського угруповання "Призрак".

Про це повідомила пресслужба відомства. 

Зловмисником виявився місцевий житель, який є ідеологічним прихильником кремлівського режиму. Під час масових заворушень в Одесі на початку травня 2014 року він брав активну участь у провокаціях на користь рф, повідомили в СБУ.

Тоді, щоб уникнути відповідальності за свої злочини, він втік до тимчасово окупованої частини Луганської області, де приєднався до лав бойовиків.

"Там його призначили командиром розвідувального підрозділу підконтрольного рф угруповання "Призрак", яке у подальшому було підпорядковано командуванню 2-го армійського корпусу країни-агресора.

З того часу фігурант під псевдонімом "Санта" воював проти українських військ на сході нашої держави, у тому числі в районі Бахмутської траси.

Однак, згодом бойовик вирішив залишити своїх ватажків та приховано виїхав на підконтрольну Україні територію і повернувся до Одеси. У місті він намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

Під час обшуків за місцями перебування зловмисника в обласному центрі виявлено фотоматеріали із доказами його перебування у складі терористичної "ЛНР", - йдеться у повідомленні. 

Слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів, у тому числі контакти колишнього бойовика з діючими учасниками окупаційних угруповань рф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...