• Головна
  • Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині
18:00, 23 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині

Редакція 048.ua продовжує постійну автомобільну рубрику. В ній ми розповідаємо про бюджетні, цікаві, рідкісні або коштовні автомобілі, які продаються в Одеській облісті.

У даному матеріалі ми будемо говорити про бюджетний автомобіль Daewoo/ЗАЗ Lanos, який можна розглядати у якості першого автомобіля, а також у тому випадку, якщо ви плануєте таксувати на власній машині і шукаєте найбюджетніший варіант, який проходить по вимогам у різні служби таксі.

Враховуючи клас даного авто, а також моральну застарілість, хороший варіант зараз має коштувати до 3000 доларів. І за ці кошти дійсно можна знайти автомобілі у чудовому стані, але на Одещині вони «червонокнижні».

Тим не менш, переглянувши усі актуальні оголошення про продаж Daewoo/ЗАЗ Lanos в Одеській області, на одному з онлайн-автобазарів ми обрали п’ять варіантів у ціновому діапазоні від 1900 до 3000 доларів.

Шукали за такими основними критеріями:

  • від 2005 року випуску;
  • зареєстровані в Одеській області;
  • обов’язково на ходу;
  • двигун об’ємом 1.5-літри;
  • зі встановленим ГБО.

Автомобілі з об’ємом двигуна 1.3 ми не розглядали, тому що він має занадто малу потужність для хоча б відносно комфортного пересування містом і дуже сильно гріється, особливо якщо таке авто використовувати для роботи у таксі. Двигун об’ємом 1.4 доволі проблемний, про що кажуть гнівні відгуки на тематичних форумах власників Lanos з таким агрегатом. А от двигуни об’ємом 1.5 вважаються найоптимальнішим варіантом. Але також доволі непоганий 1.6-літровий двигун, хоча по Одещині таких варіантів не дуже багато.

Також важливий критерій - це вже встановлене та вписане у технічний паспорт ГБО. Звісно, можна придбати автомобіль без цієї установки та пізніше його дообладнати. Але це додаткові витрати фінансів та часу.

Розглядаємо варіанти

Найдешевший Lanos, який ще не зовсім згнив і підходить за нашими критеріями, коштує 1950 доларів США. Об’єктивно ціна дещо завищена, оскільки кузов представляє собою арт-об’єкт «50 відтінків червоного і трішки чорного». Також зазори між деякими кузовними елементами далекі від заводських. Капот вже почав капітально гнити. Фари дуже сильно помутніли і зажовтіли. Фото салону відсутні, але його стан можна уявити і плюсів це конкретному авто не додасть. Заявлений пробіг: 290 тисяч кілометрів.

В описі автор про авто нічого не розповів.

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині, фото-1

Збільшуємо бюджет на 250 доларів і дивимося авто з цінником у 2200$. Хотілося б побачити щось краще, але бачимо автомобіль, у якого проблем по кузову не менше. По фото він навіть гниліший за попередній варіант. Але, ймовірно, ще в рідній фарбі. На задньому правому крилі величезна вм’ятина. Зате є фото салону і він ще у відносно гарному стані. Заявлений пробіг: 274 тисячі кілометрів.

«Daewoo Lanos 2006 року. Стан машини добрий. До продажу машину не готував, не підфарбовував, не намивав. Все, що треба було, вчасно змінював. Зроблено якісну обезшумку. Машина в рідній фарбі. Скло рідне в коло. Є моменти по кузову, але не критичні. Встановлено ГБО 2+, в техпаспорт вписано. Акумулятору півтора року, можна сказати, що новий. Гума зимова і плюс комплект літньої гуми в подарунок», - описує авто автор.

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині, фото-2

А ми йдемо далі і збільшуємо бюджет ще на 200 доларів. Дивимося варіант за 2400$. І візуально це авто виглядає краще за попередні. Ймовірно воно фарбувалося. Рижиків та гнилі не видно. Салон у нормальному стані. З видимих нюансів – тріщина на лобовому склі і якийсь «колхоз» з фарами. Заявлений пробіг: 200 тисяч кілометрів.

«Продам Lanos 2007 року. В адекватному стані. Є дрібні нюанси. Двигун, коробка працюють нормально. Масло не бере. Диски та колодки нові. На лобовому склі є тріщина. В цілому машина за технічним станом 4+. З документами все гаразд», - пише продавець.

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині, фото-3

Ми ж додаємо ще 100 доларів і дивимося автомобіль за 2500$. Якщо порівнювати його з попереднім варіантом, візуально він майже у такому ж стані. Є дрібні нюанси по ЛКП. Салон трішки затертий, але нормальний. Заявлений пробіг: 200 тисяч кілометрів, але на фото видно, що він вже перевалив за 255 тисяч.

«Терміново продам свій автомобіль 2008 року випуску. Польська збірка. Все працює. Гума нова, колодки нові, щеплення нове. Мотор півторалітровий. Масло не бере. Тонування ліцензоване. Магнітола. Без кондиціонера і гідропідсилювача керма. Встановлене італійське ГБО. Вписане у техпаспорт. Два ключі. Новий акумулятор. Сервісна книга», - пише власник.

Чи є "золото" серед сміття: шукаємо Lanos до трьох тисяч доларів з ГБО на Одещині, фото-4

Одразу додаємо 500 доларів, бо від 2500$ майже всі варіанти у дуже поганому стані. За 3000$ теж нема з чого обирати. Нам вдалося знайти лише один цікавий варіант у хорошому стані і з гарною комплектацією. Кузов без видимих дефектів. До ЛКП питань нема. Салон охайний. Але мутні фари. Заявлений пробіг: 236 тисяч кілометрів.

«Продам Daewoo Lanos 2005 року. Машинка на бойовому ходу. Є кондиціонер, гідропідсилювач керма і електричні склопідйомники. Все працює. Ціна 3000 доларів з торгом. Газ вписаний у техпаспорт», - вказав у описі продавець.

Зазначимо, що всі Daewoo Lanos з цінником понад 3000 доларів, навіть немає сенсу розглядати, бо вже навіть з таким бюджетом можна придивитися до більш цікавих марок авто.

Окремо варто зазначити, що на Одещині доволі складна ситуація на ринку вживаних авто. Продавці майже завжди пропонують автомобілі за завищеною ціною. Це стосується навіть тих варіантів, які за логікою здорового глузду вже давно мали б бути утилізовані і перероблені на бляшанки для консервації тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...