• Головна
  • Болгарія допоможе Україні у розмінуванні Чорного моря
13:05, 22 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Болгарія допоможе Україні у розмінуванні Чорного моря

Болгарія допоможе Україні у розмінуванні Чорного моря

Також Болгарія передасть Україні понад сотні одиниць броньованої техніки.

Про це на пресконференції у Медіацентрі Україна – Одеса розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

“Розповісти деталі вам не можу, але ми вже обговорювали з міністром оборони Болгарії Тодором Тагаревим питання розмінування Чорного моря і необхідних для цього можливостей. Ця проблема є спільним викликом для чотирьох чорноморських країн – України, Болгарії, Туреччини та Румунії”, – заявив він.

Резников додав, що невдовзі Тагарев зустрінеться з міністром оборони Румунії Ангелом Тілваром, де сторони також будуть обговорювати питання розмінування акваторії Чорного моря, необхідні для цього потреби ті спроможності.

Також Болгарія передасть Україні понад сотні одиниць броньованої техніки, розповів міністр оборони Болгарії Тодор Тагарев.

“Будемо робити із союзниками все можливе для підвищення спроможності і обороноздатності України, та використовувати усі засобі для допомоги. Для цього Болгарія залучає усі критично важливі оборонні можливості, деякі наші підприємства працюють 24/7. Наші країни – товариші та союзники”.

За словами Тагарева, на болгарських військових складах є більше сотні одиниць броньованих транспортних засобів радянського зразку. Найближчим часом рішення має бути ратифіковано парламентом Болгарії, після чого підписана угода між міністерствами оборони України та Болгарії. Процес передачі військової техніки почнеться у кінці вересня – на початку жовтня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...