Новини компаній
17:00, 11 серпня 2023 р.

Грижа мiжхребцевого диска

Новини компаній

Останнім часом грижіміжхребцевого диску стали досить поширеним захворюванням, якіможуть серйозно вплинути на життєздатність людини. Дуже часто міжхребцева грижа супроводжується защемленням нерву, що призводить до порушення функцій хребта. Лікування грижіміжхребцевого диску слід довірити профільномулікарю–неврологу.



Симптоматика захворювання хребта має досить виражені прояви. Так, грижа може призвести до витончення міжхребцевих дисків, що викликає характерне тертя між собою хребців. Такі зміни завдають людині нестерпного болю. Біль може бути настільки інтенсивним, що заважає пересуватися чи навіть рухатися, і тоді єдине бажання – позбавлення страждань у будь-який спосіб.

Грижі можуть з’являтися в різних відділах хребта, чим і пояснюється різноманіття симптомів та проявів. Якщо не проводити своєчасне лікування, фіброзне кільце розривається. Рідина ядра, потрапляючи у хребет - здавлює нервові закінчення та викликає неприємні і хворобливі відчуття. Через відсутність лікування, захворювання швидко прогресує і викликає множинні ускладнення.



Симптоми, як правило, змінюються залежно від зони локалізації:

•шийний відділ - характерним є біль у шиї, що віддає в руку, грудний відділ або надпліччя.
• грудний відділ характерний біль у грудній клітці, між ребер і у спині. Може з’явитися слабкість у ногах, адже грижа може притискати спинний мозок.
• поперековий відділ характерні гострі болі у попереку, які можуть поширюватися на стегна, гомілку, ноги та стопи. Можливе оніміння та поколювання у сідницях, зоні промежини та ногах, а також порушення функцій внутрішніх органів.


⠀⠀
Коли варто звернутись до лікаря-невролога?

Негайно звернутися до лікаря необхідно, якщо біль у хребті супроводжується такими симптомами:
• скутість у нижній частині спини, що обмежує діапазон рухів нездатність підтримувати нормальну поставу через скутість та біль;
• біль у спині не проходить і посилюється - навіть якщо ви перебуваєте в спокої, не рухаєтеся;
• біль триває довше 4-6 тижнів;
• біль не затихає навіть після відпочинку, холодного компресу та прийняття безрецептурних знеболювальних препаратів;
• біль може з’явитися вночі;
• з'явилися неврологічні симптоми - слабкість, поколювання в руках чи ногах;
• відчувається оніміння у руках, тулубі чи ногах — скрізь відразу, чи окремо;
• несподівано з'явився біль у верхній частині спини;
• біль виникла після травми - наприклад падіння або забиття.

На консультації лікар-невролог досліджує причини виникнення хвороби, аналізує симптоматику, визначає спосіб діагностики, проводить функціональні тести та призначає план лікування.



Сучасна фізична реабілітація одна із найефективніших рішень у лікуванні міжхребцевої грижі та запобігання оперативного втручання. При неускладненому перебігу та після зняття гострого больового синдрому, реабілітація дозволить зупинити прогресування хвороби, розвантажить хребет, зміцнить м'язовий корсет, усуне здавлювання нервових корінців, відновить нормальний кровообіг та живлення тканин, позбавить від больового синдрому.

У центрі реабілітації хребта та суглобів «АКСІС» — проводиться консервативне лікування усіх захворювань хребта, відновлення після травм та операцій, усунення гострого больового синдрому, а також профілактика та медикаментозна терапія.



Спеціалісти центру реабілітації «АКСІС» завжди приділяють особисту увагу та індивідуальний підхід до кожного пацієнта, адже кожен випадок є унікальним. Які методи будуть застосовані залежить від діагнозу та загального стану здоров‘я пацієнта. План реабілітації розробляється лікарем після первинного огляду та функціональних тестів, обов’язково враховує протипоказання, фізичні можливості та вік людини.

На період воєнного стану діє знижка на будь-яке лікування - 10%.
Консультації лікарів для військовослужбовців - безкоштовні.


Центр реабілітації «АКСІС» знаходиться за адресою:
м. Одеса, вулиця Маршала Малиновського, 18, ЖК Малинки.
Телефон для запису та консультацію:
067-123-15-88, 073-123-15-88, 066-123-15-88.
Сайт www.axis-pain.com
Facebook/Instagram: @axis.odesa
Ліцензія МОЗ Україні від 28.08.2021.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
21:19, 6 травня
live comments feed...