• Головна
  • В Одесі затримали зрадницю, яка «була на зарплаті» у фсб за коригування повітряних ударів по місту
12:26, 11 серпня 2023 р.

В Одесі затримали зрадницю, яка «була на зарплаті» у фсб за коригування повітряних ударів по місту

В Одесі затримали зрадницю, яка «була на зарплаті» у фсб за коригування повітряних ударів по місту

Кіберфахівці Служби безпеки затримали в Одесі російську агентку, яка працювала на фсб. За регулярну грошову «винагороду» від окупантів їхня поплічниця збирала розвіддані про місця базування Сил оборони на території обласного центру.

Про це повідомили в СБУ.

Крім того, після ворожих повітряних атак на місто вона обходила постраждалі вулиці та фіксувала наслідки «прильотів».

За кожне виконане завдання російська агентка отримувала від свого «куратора» з фсб до 20 тис. у гривневому еквіваленті. «Суми» надходили у виді криптовалюти на електронний гаманець фігурантки.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Одесі із застосуванням крилатих або балістичних ракет та дронів-камікадзе.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю під час контрдиверсійних заходів, коли вона здійснювала дорозвідку місцевості поблизу одного з українських військових об’єктів.

За даними слідства, російською агенткою виявилась місцева жителька, яка мала проросійські погляди і хотіла «підзаробити» за рахунок співпраці з ворожою спецслужбою.

Для конспірації постійно змінювала мобільні номери і телефони.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантки виявлено банківські картки і засоби зв’язку із доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі вона під вартою і повністю визнала свою вину у співпраці з ворожою спецслужбою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисниці загрожує довічне ув’язнення.

В Одесі затримали зрадницю, яка «була на зарплаті» у фсб за коригування повітряних ударів по місту, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...