• Головна
  • Нові зуби за пару візитів до стоматології
Новини компаній
13:50, 10 серпня 2023 р.

Нові зуби за пару візитів до стоматології

Новини компаній

Незважаючи на те, що встановлення першого зубного імпланту було здійснено у шістдесятих роках минулого століття, для багатьох із нас імплантація зубів ще не стала звичним методом протезування. Хоча переваг у нього більше, ніж достатньо. Особливо вабить можливість відновлення втраченого зуба за один візит. Розкажемо, у яких випадках можлива імплантація зубів за одне відвідування стоматології і як вона проводиться. Наші консультанти – лікарі стоматології Verno (м. Харків).

Новий зуб за один візит до клініки

Чи це можливо? Так, щоправда, існують невеликі обмеження для проведення подібної операції. Основним є недостатній обсяг кісткових структур на ділянці установки імпланта (имплантата). Протипоказання для одноденної імплантації:

  • виражена резорбція кістки;

  • пародонтит у занедбаній формі (III стадія);

  • порушення згортання крові;

  • вагітність та годування груддю;

  • алергічна реакція на анестезію.

Переваги імплантації за один візит до стоматології

Їх багато, і ми розповімо про кожну з них:

  • Ціна імплантації нижча. Встановлення штучного кореня в день видалення зуба дає можливість провести протезування дешевше, ніж за класичної імплантації. У цьому випадку протез фіксується на 4 або 6 імплантах (all on 4, all on 6 методики) замість 8 або 10.

  • Відсутність психологічного дискомфорту. Протез буде встановлений у день проведення імплантації, тому ніхто з оточуючих не помітить змін у вашому вигляді, хіба що на краще. Крім цього, жувати їжу (з невеликими обмеженнями) пацієнт може вже у день операції.

  • Немає потреби в кістковій пластиці. Найчастіше вдається обійтися без нарощування обсягу кісткової тканини, що значно скорочує вартість імплантації і тривалість відновлення зубів.

Які системи використовують для імплантації

Їх вибір здійснюється на етапі підготовки до встановлення імплантів. Багато виробників дають на свої системи довічну гарантію і ми рекомендуємо надавати перевагу саме таким імплантам.

Найбільш популярні в імплантології такі системи імплантів (імплантатів):

  • Імпланти Straumann (Швейцарія).

  • Імпланти NeoBiotech.

  • Імпланти Nobel Biocare.

Імпланти Straumann (Швейцарія)

Компанія, що стояла біля витоків імплантології. Імпланти Штрауман виготовлені із запатентованого матеріалу, що складається з 15% цирконію та 85% титану. Це зумовлює чудові характеристики міцності імплантів, які на 40% вище, ніж у титану. Це дозволило зробити імпланти менш габаритними. Показник остеоінтеграції (приживання) досягає 99%.

Імпланти NeoBiotech

Імпланти Необіотех використовуються при знімному та незнімному протезуванні, підходять для миттєвої (одномоментної) та класичної імплантації. Імплантати виготовлені з гіпоалергенного матеріалу з хорошими показниками остеоінтеграції.

Імпланти Nobel Biocare

Системи імплантатів Нобель Біокеар виробляє компанія, творцем якої П. Бранемарк. Саме він є родоначальником імплантології. Компанія першою розпочала випуск дентальних імплантів, розробила концепцію 3D-діагностики, а також технологію проведення імплантації за шаблонами. Показник остеоінтеграції імплантів Nobel Biocare становить 98%. Кожен виріб має унікальний номер, що виключає підробку та дозволяє відстежити історію кожного імпланту.

Імплантація всіх зубів за день: основні принципи

Для відновлення зубів методом «імплантація за день» виконується установка 4 зубних імплантів. На час приготування (остеоінтеграції) пацієнту встановлюють тимчасові протези, які будуть служити йому від 5 до 36 місяців. У день операції лікар-імплантолог знімає зліпки, якими буде виготовлено постійний протез.

All on 4 – це спрощений протокол, який дозволяє у найкоротші терміни відновлювати функції зубощелепної системи. Пацієнти повертаються до звичного способу життя в день операції.

Основні етапи проведення імплантації за методом "все на 4":

  • Комп'ютерне моделювання. Перед оперативним втручанням проводиться діагностика з метою визначення стану кісткових тканин. Для цього призначається комп'ютерна томографія та 3D-моделювання.

  • Встановлення двох імплантів. У дистальній ділянці проводиться установка імплантів під кутом 30-45 градусів. Такий підхід збільшує площу контакту імпланта з кісткою. За рахунок цього навантаження на щелепу розподіляється рівномірно.

  • Встановлення імплантів у передньому відділі. Інша пара імплантів встановлюється в передній частині, що підвищує міцність конструкції.

  • Встановлення абатментів. Сполучно-опорна система між імплантом і коронкою, яка дозволяє компенсувати різницю між кутом установки імпланту і протеза.

Імплантація зуба за одне відвідування: основні етапи

Основні етапи, які ви повинні пройти при відновленні зубів за допомогою імплантів:

  • Діагностика. Необхідна для аналізу стану кісткових структур, визначення оптимальних місць встановлення імплантів. Для цього виконується панорамний знімок.

  • Імплантація. Для вживлення 4 штучних коренів знадобиться від 1 до 1,5 години.

  • Приживлення. Остеоінтеграція займає, як правило, близько півроку.

  • Встановлення постійних ортопедичних конструкцій. Після приживлення штучного коріння лікар встановлює постійний протез.

Висновок

Імплантація зубів – апробований і найпрогресивніший метод відновлення функцій зубощелепної системи. З його допомогою можна встановити як 1 зуб, так і всі зуби (за повної адентії). Розвиток технологій дозволяє робити це в найкоротший термін, а служити такі конструкції будуть вам все життя!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...