• Головна
  • В одеській лікарні врятували обличчя 11-річній дівчинці, яка потрапила під металеву гойдалку та отримала важку травму
15:45, 9 серпня 2023 р.

В одеській лікарні врятували обличчя 11-річній дівчинці, яка потрапила під металеву гойдалку та отримала важку травму

В одеській лікарні врятували обличчя 11-річній дівчинці, яка потрапила під металеву гойдалку та отримала важку травму

14 липня у одному з районів Одещини трапилась жахлива подія. Дівчина, котра тільки відсвяткувала своє 11-річчя, потрапила під металеву гойдалку та отримала вкрай важку травму лиця та головного мозку. Лікарі провели операцію та врятували обличчя дитини.

Про це повідомили в Одеській обласній дитячій лікарні.

Травма загрожувала втратою ока для 11-річної дівчинки та вимагала негайної реакції.

"Спеціалісти нашої лікарні об'єднали свої зусилля в мультидисциплінарну команду, яка працювала як добре налагоджений механізм. Тверда координація між офтальмологами та щелепно-лицьовими хірургами дозволила врятувати дівчинці очі. За два тижні лікарі відділення реанімації зуміли покращити стан дитини, надавши їй другий шанс", - розповідають медики.

3 серпня - знакова дата для лікарні. Того дня, об'єднані професіоналізмом та відданістю, щелепно-лицьові хірурги та офтальмологи знову вступили в бій, щоб врятувати обличчя дівчинки. Ця операція була справжнім майстер-класом співпраці та неймовірної вправності.

"Операційна бригада у складі щелепно-лицьових хірургів к.мед.н. Зубка Д. І.. к.мед.н. Крикляса В.Г, лікаря офтальмолога к.мед.н. Чеботарьова Є.П., ЛОР-лікаря Драганюка О. А та лікаря анестезіолога-реаніматолога Миргородського А. С. впродовж 10 годин ретельно зібрала та стабілізувала усі кісткові уламки. Години напруженої праці, велика концентрація та професійна майстерність - все це допомогло зібрати та стабілізувати уламки кісток обличчя дитини. Результатом стали відновлені стінки орбіт та форма верхньої щелепи", - написали на сторінці лікарні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...