• Головна
  • Понад 10 мільйонів: на Одещині військовий бухгалтер привласнив гроші із зарплатного фонду морпіхів
11:37, 2 серпня 2023 р.
Надійне джерело

Понад 10 мільйонів: на Одещині військовий бухгалтер привласнив гроші із зарплатного фонду морпіхів

Понад 10 мільйонів: на Одещині військовий бухгалтер привласнив гроші із зарплатного фонду морпіхів

Протягом трьох місяців фігурант перерахував із рахунку військової частини на особисту банківську картку гроші, призначені для виплат військовослужбовцям і в такий спосіб заволодів 5 млн грн. Ще стільки ж він привласнив, перерахувавши кошти на рахунки своїх знайомих.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області

Досудовим розслідуванням встановлено, що організував схему розкрадання державних коштів бухгалтер військової частини: він створював платіжні відомості, у яких безпідставно зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань і направляв їх до фінансової установи. У такий спосіб він за три місяці привласнив понад 5 млн грн. При цьому сума разового платежу становила від 98500 грн до 550000 грн. Ще приблизно 5 млн грн він привласнив раніше, перераховуючи кошти рахунки своїх знайомих.

У ході досудового розслідування слідчі Одеського районного управління поліції №1 за оперативним супроводом працівників Департаменту контррозвідки СБУ, під процесуальним керівництвом Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, задокументували протиправну діяльність зловмисника. Правоохоронці встановили, що чоловік витрачав привласнені гроші на придбання автомобілів, ноутбуків, мобільних телефонів, планшетів тощо.

Під час обшуків за місцем мешкання, у транспортному засобі та на робочому місці фігуранта правоохоронці вилучили перераховане вище майно, а також гранату, схожу на бойову. Її, у рамках провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України, поліцейські скерували на експертизу. За результатами експертного висновку буде вирішуватися питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у незаконному поводженні з бойовим припасом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...