• Головна
  • Двоє шахраїв з Одещини видурили значну суму грошей у літньої жінки
11:23, 29 липня 2023 р.
Надійне джерело

Двоє шахраїв з Одещини видурили значну суму грошей у літньої жінки

Двоє шахраїв з Одещини видурили значну суму грошей у літньої жінки

Літню жительку Білгород-Дністровського районуошукали на більш ніж 150 тисяч гривень. Поліцейські встановили і вже відправили на лаву підсудних зловмисника, який приходив до потерпілої по гроші. Йому загрожує до трьох років позбавлення волі. Наразі відпрацьовуються матеріали відносно іншого учасника злочину.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Серед дня 63-річній жительці Сарати зателефонував невідомий чоловік, який представився хірургом і повідомив, що її сваха нібито унаслідок дорожньо-транспортної пригоди потрапила у лікарню і потребує негайної операції, на яку потрібні 4000 доларів США. Тримаючи стурбовану жінку "на гачку", зловмисник попередив її, що по гроші зараз прийдуть, і у двері відразу ж постукав його спільник.

Жінка віддала незнайомцю 153 тисячі гривень своїх заощаджень, і лише тоді зателефонувала родичці, аби дізнатися про її самопочуття. Звісно, з тою нічого поганого не трапилося, вона була вдома. Потерпіла зрозуміла, що її ошукали, і звернулася на спецлінію "102".

В ході проведення слідчо-розшукових заходів правоохоронці встановили, що по гроші до жінки приходив 43-річний житель Болградського району. Він дізнався, що потерпіла може зберігати вдома значну суму коштів, і зі спільником розробив план, як ними заволодіти, який вони і реалізували.

Гроші, отримані злочинним шляхом, зловмисники поділили між собою. Зі слів затриманого, свою частку він витратив.

"За наявності достатніх доказів, які поліцейські територіального відділення поліції зібрали в ході досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули фігуранту обвинувачення у заволодінні чужим майном шляхом обману, тобто шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, що завдало значної шкоди потерпілій. Цей злочин кваліфікується за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України і карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить від 51000 до 68000 гривень, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років", - прокоментував т.в.о. начальника відділення поліції №1 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Матеріали відносно іншого учасника злочину правоохоронці виділили в окреме кримінальне провадження, яке наразі розслідують.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...