• Головна
  • Шампанське: тільки для свята чи можливі варіанти
Новини компаній
18:19, 26 липня 2023 р.

Шампанське: тільки для свята чи можливі варіанти

Новини компаній

Коли ми чуємо слово «шампанське», у нас мимоволі виникають асоціації зі святом та вечіркою. Напій ідеально підходить для святкування Різдва та Нового року, річниці чи весілля, для проведення офіційного прийому. Численні шанувальники переконані, що ігристими винами можна насолоджуватися будь-коли, незалежно від приводу. Деякі люди стримують думку, що якщо пити шампанське щодня, як вино чи пиво, воно втратить шарм винятковості та особливості. Більшість справжніх поціновувачів продовжують отримувати задоволення від ігристого у будь-який час.

Шампанське: тільки для свята чи можливі варіанти, фото-1

Причини пити шампанське

Традиція тостів, яка налічує кілька століть, перетворила ігристе вино на ідеальний варіант для святкового застілля. Але щоб відкрити пляшку і насолодитися вишуканим смаком напою, не варто чекати на події. Історично шампанське вважається розкішним продуктом, гідним столу королівських осіб. Його подавали на коронаціях, придворних церемоніях та королівських урочистостях. Сьогодні воно доступне людям із різним рівнем доходу. І це важлива причина не забувати про те, що життя складається з простих задоволень, одним з яких є шампанське Моет – продукт, зроблений у провінції Шампань (Франція). Бути щасливим дуже просто, якщо вносити у буденність яскраві фарби.

Чому ще варто пити шампанське без жодного приводу:

1. Мінімальна концентрація алкоголю – 5–11%.

2. Швидке засвоєння (15–20 хвилин), що зумовлює прискорену появу почуття насичення та задоволення.

3. Користь для нервової та серцево-судинної систем завдяки присутності у складі флавоноїдів та антиоксидантів.

4. Зниження ризику розвитку інсульту та цукрового діабету.

5. Знижений вміст калорій – 80 ккал на 100 мл продукту (для порівняння у звичному вині – 120 ккал на 100 мл).

Шампанське здатне перетворити повсякденну їжу на розкішне частування. Достатньо поставити на стіл пляшку ігристого, щоб сирна нарізка, тарілка з фруктами або рисовий пудинг виглядали апетитнішими. Ігристе вино – ідеальний варіант для романтичного побачення. Присутність на столі напою відразу задає тон спілкуванню, створює атмосферу довіри та магічного спокушання. Набагато простіше писати власну історію кохання з атрибутами, які перевірені упродовж століть.

У XVIII столітті люди вірили, що келих ігристого на день покращує когнітивні здібності та підвищує привабливість. Сьогодні лікарі підтвердили користь напою у малих дозах – не більше 250–500 мл на день.

Замість чекати відповідного приводу, краще відкрити пляшку і влаштувати свято задоволення. Щоб напій не обдурив очікувань, краще купувати алкогольну продукцію на Маудау – торговому майданчику, який пропонує понад 3 тис. варіантів. Якщо у вас вдалий день або спокійний вікенд – це чудовий час для тосту. Повсякденне життя буде одноманітним і нудним, якщо ми не зробимо його яскравим і веселим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...