• Головна
  • Побила, обпікла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї: на Одещині дівчина жорстоко "виховувала" молодшого брата
14:25, 25 липня 2023 р.

Побила, обпікла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї: на Одещині дівчина жорстоко "виховувала" молодшого брата

Побила, обпікла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї: на Одещині дівчина жорстоко "виховувала" молодшого брата

Старшій сестрі дитини та опікуну загрожує до п’яти років обмеження або навіть позбавлення волі за позбавлення волі малолітнього жителя Білгород-Дністровського району та злісного невиконання обов'язків по догляду за дитиною.

Про це повідомили у поліції.

На спецлінію «102» надійшло повідомлення зі швидкої медичної допомоги про те, що до лікарні доставлено семирічного хлопчика з чисельними травмами та опіками. Поліцейські встановили, що їх дитині спричинила 16-річна сестра.

Опіку над хлопчиком та трьома його сестрами 16, 11 та 9 років після того, як їхню матір було позбавлено батьківських прав, узяв 62-річний родич. Поки він з дружиною були зайняті своїми справами, найстарша із дівчат зайнялася «вихованням» молодшого брата. Вона побила його, обпікла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї, де той просидів усю ніч.

Тільки вранці хлопчик зумів самостійно звільнити зв’язані руки і вибратися із господарської будівлі та звернутися по допомогу до сусідів, які і викликали «швидку».

Потерпілого госпіталізували до реанімаційного відділення Білгород-Дністровської районної лікарні з черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку та опіками другого ступеня передпліччя та сідниць.

Під час огляду домоволодіння родини поліцейські вилучили газову горілку, фрагменти синтетичної мотузки та інші речові докази, які будуть направлені на експертне дослідження.

Дівчина свої дії пояснила тим, що брат нібито бешкетував, псував її речі, а коли хотів підпалити газовою горілкою скирту сіна та будинок, вона завадила йому це зробити і зайнялась його "вихованням".

За вказаними фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі малолітнього, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань), в рамках якого 16-річній дівчині вже повідомлено про підозру, та статтею 166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування) ККУ. Питання щодо повідомлення про підозру опікуну буде вирішуватись в рамках досудового розслідування. Санкції обох статей тягнуть за собою покарання обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Побила, обпікла газовою горілкою, прив’язала і зачинила у сараї: на Одещині дівчина жорстоко "виховувала" молодшого брата, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...