• Головна
  • Асортимент японської кухні в Одесі та де її замовити
Офіційно
11:00, 25 липня 2023 р.

Асортимент японської кухні в Одесі та де її замовити

Офіційно

Японська кухня не тільки незвичайна та смачна, але й вважається дієтичною та корисною, коштом поєднання мінімальної кількості інгредієнтів. Ресторанів, де можна замовити суші, японські супи та інші страви забагато, але смаки у кожному значно відрізняються, в залежності від професіоналізму кухарів.

Асортимент кухні

Асортимент японської кухні в Одесі та де її замовити, фото-1

Це дійсно чудово у наш час – мати можливість доторкнутися до культури іншого народу, який знаходиться від нас так далеко та значно відрізняється від звичного нам сприйняття, способу життя. Дізнаватися про культуру інших країн дуже корисно – завжди можна позичити щось для себе, перейняти корисні звички для особистого розвитку. Спостерігаючи за японцями можна помітити, що вони завжди вживають їжу з невеликих тарілок та використовують для цього палички. Цей народ, як правило, споживає у декілька разів менше хліба, ніж звично для нашої культури. Саме тому вважається, що вони мають струнку фігуру та багато довгожителів у своїх краях. Почати переймати цю корисну звичку ми можемо вже зараз, почавши відвідувати одеські японські ресторани та знайомитися з традиційною кухнею східної культури. Найпопулярнішою стравою, яка представлена у кожному ресторані міста є суші. Ви можете замовити суші в Одесі наступних різновидів:

  • Нігірі – це найпростіший рецепт суші, який всього-на-всього складається із рису, який подається в овальній або круглій формі, на який покладений продовгуватий шматок риби. Це може бути лосось, тунець, окунь, оселедець тощо. Проте серед великого різноманіття нігірі вам також запропонують замість риби зверху різноманітні морські продукти: креветки, мідії, вугор, восьминога, крабове м’ясо тощо, а для вегетаріанців звісно буде доступна версія з популярними у Японії овочами, а саме редискою, морквою, огірком, водоростями.
  • Макі – традиційні суші у формі ролу. Рис з різноманітними інгредієнтами загортається у норі (сухі водорості). Класична формула, на яку спираються кухарі – це сир «Філадельфія», авокадо, огірок та риба на вибір. Наповнення може бути дуже різноманітним для цього напрямку суші.
  • Урамакі – макі навпаки. Якщо у попередньому варіанті рис загортається всередину норі, то у цій версії рис вигортається зовні. Такі суші додатково посипаються кунжутом білим або чорним, червоною або білою ікрою, кладеться зверху шматочок риби. Коштом своєї липкості, яку має спеціальний рис для суші, він добре триває форму та легко чіпляє на себе додаткові оздоблювальні елементи.
  • Темакі – конусоподібні роли, що виготовлені у формі конуса норі, в який складаються різноманітні інгредієнти. За смаком вони нічим не відрізняються від своїх соратників, проте мають інший зовнішній вигляд та вміщають у себе більше інгредієнтів.
  • Сашімі – вважаються дієтичними ролами, які подаються без рису. В якості наповнення виступають виключно морепродукти, риба або овочі. Також сашімі можуть подаватися як у загорнутому в норі вигляді, так як окремо нарізана тонкими шматочками риба.
  • Наруто – начинка та сама, як у попередніх представників, що може бути подана у великому різноманітті варіацій, проте сама технологія загортання відрізняється. Наруто подають намоткою з огірка та вони не містять у собі норі.
  • Татакі – варіант нарізки риби тонкими шматками, схожий на сашімі, проте ця риба злегка обсмажується або маринується.
  • Гункани – ще один варіант макі-суші, які подаються у формі кораблика. Вони були вигадані у Японії на згадку про воєнний корабель. До речі «гункани» так і перекладається – «воєнний корабель». У ці доволі великі роли додається багато інгредієнтів, які подаються під класичним набором.

Японська кухня в Одесі - це не тільки суші

Асортимент суші настільки великий, що їх важко буде зупинитися коштувати. Проте смакуючи різні варіації поєднання інгредієнтів ви знайдете свої улюблені роли, на яких і будете завжди зупинятися. Подаються суші завжди з додатковим набором, а саме: соєвим соусом, маринованим імбиром, зеленою гірчицею васабі. Поєднання суші з цими доданками розкриває їх смак та саме через це ця страва зазнала такої популярності. Звісно, тільки на суші перелік визначних японських страв не завершується. Японські заклади Одеси відкривають перед вами безліч смаків, а ресторан Япошка ще й здивує своїх відвідувачів стравами від шеф-кухаря! Дуже рідкі суші можна знайти в особливо вузькоспрямованих закладах японської кухні, а саме суші з фруктами, з м’ясом, різноманіття вегетаріанських ролів, з ікрою дракона, золотою фуґу, окунем Фудзіяма тощо. Також в асортименті ресторану ви зможете скоштувати:

  • Різні супи, наприклад місо-суп. Цей рецепт є дуже легким для організму та корисним. Японські супи готуються на рибному або овочевому бульйоні.
  • Рамен – окремий напрямок японських супів, який готується з локшини. У бульйон додається також м’ясо, риба, яйця, овочі.
  • Темпура – занурені в обсмажене тісто різноманітні класичні інгредієнти.
  • Сукіяки – пікантна страва, у якій локшина, овочі, смужки м’яса заварюються у спеціальному бульйоні прямо на столі під час приготування. 
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#замовити суші в Одесі #Япошка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...