• Головна
  • В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю
Новини компаній
13:00, 20 липня 2023 р.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю

Новини компаній

В Одесі адвокат київського забудовника разом з дружиною через благодійну організацію збирають гроші фейковому переселенцю. Фонд оголосив збір в 50 000 гривень для чоловіка, який нібито «тікав» від військових дій ще задовго до їхнього початку. При цьому співробітниця фонду не змогла пояснити, як працює фонд та куди діваються кошти, які приходять на приватні картки фізосіб, розміщені на сайті.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україні, і зокрема в Одесі, зʼявилася величезна кількість волонтерських та благодійних організацій. Завдяки цьому величезна кількість військових була забезпечена їжею, одягом, амуніцією та технікою. Паралельно з цим волонтери усіма можливими способами допомагали державі впоратися з потоком вимушено переміщених осіб. Організації по всьому місту шукали житло, ліки, видавали гуманітарну допомогу, людям, що лишилися без домівок. Звісно ж, деякі особи вирішили скористатися цією ситуацією. Дехто з політичною метою, а хтось з інших нечистих мотивів.

Варто звернути увагу на один благодійний фонд під назвою «Начало». Він повʼязаний з цікавими особистостями та веде сумнівну діяльність. Зокрема, збирає кошти на приватну банківську картку жінки, яка повʼязана з особами та компаніями щодо яких відкрито як мінімум одне кримінальне провадження про шахрайство.

Відповідно до держреєстрів, власником БО «Благодійний фонд «Начало» є адвокат Ілля Огороднік.

Керівництво, а отже і відповідальність за дії фонду, він наразі «повісив» на 29-річну переселенку Катерину Гержован. До травня минулого року директоркою значилася дружина Іллі Огородніка - Ольга Пасічна.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-1
В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-2

На сайті БФ «Начало» викладаються звіти про роздачу гуманітарки, виданої «за допомоги спільних зусиль засновників». Звісно ж фонд також збирає гроші. І саме це викликає найбільше питань.

Справа в тому, що фонд Іллі Огородніка збирає кошти на приватні картки, а не на рахунки. Зокрема йдеться про картки дружини Іллі, Ольги Пасічної. На сайті в березні 2023 року вказано, що вона є директоркою фонду, хоча це вже давно не є правдою.

Перевірку провалив перший же ліпший зі зборів, організований фондом. Йдеться про збір 50 000 гривень для переселенця з інвалідністю ІІІ групи на імʼя Олег Бурлака. На сайті БФ «Начало» вказано, що чоловік є мешканцем м. Васильків, Київської області але нібито у звʼязку із воєнними діями йому довелося покинути свій дім і переїхати до Одеси для збереження власного життя і здоровʼя.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-3
В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-4

Все в кращих традиціях історій, які без сліз неможливо читати. Якби не одне АЛЕ.

Олег Бурлака переїхав до Одеси не через воєнні дії на Київщині, а зовсім з інших причин. По-переше, тому що в місті Васильків у 2020 році ніяких бойових дій не було. А наш Олег Бурлака живе в Одесі як мінімум з 2020 року. Про це свідчать дані судового реєстра. З 2020 по 2021 рік одеська поліція купу разів намагалася притягнути його до відповідальності за хуліганство, пʼяний дебош, домашнє насильство. Тобто на сайті БФ «Начало» вказано неправдиву інформацію.

-

Якщо спробували дізнатися про роботу фонду та розподіл коштів та закинути певну суму на їхній рахунок, ви не зможете отримати відповіді про те, як було використано ваші кошти. Телефоном співробітниця фонду не хоче нічого розповідати про роботу фонду та повідомляє, що «всі питання вирішує виключно власник фонду Ілля Огороднік.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-5

Щодо вищезгаданої справи про шахрайство відзначимо, що до Ольги Пасічної фондом керував Вʼячеслав Коротнян, повʼязаний зі скандальною забудовою на Київщині. Огороднік з Коротняном разом фігурують в кримінальному провадженні за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Справа в тому, що у 2018-2019 роках вони нібито представляли інтереси осіб, одна з яких довіряла Вячеславу Коротняну та Іллі Огородніку. Йдеться про Ріната Шабаєва – власника трастової компанії «Грувер», яка стала скандальновідомою через конфлікти з інвесторами ЖК «Одеський Квартал» на Київщині.

Причому Ілля Огороднік є одночасно свідком по справі і представником (адвокатом) Коротняна, що за законом є неприпустимим.

Доречі, створення цього благодійного фонду ймовірно повʼязаний із компанією ПП Торговий будинок «Начало», яку ще у 2014 році представляв Ілля Огороднік в суді, поки взагалі-то працював в комунальній установі та й взагалі не мав адвокатської ліцензії.

Виявилося, що й дійсно в той період Ілля Огороднік ще не мав права називати себе адвокатом та представлятися таковим своїм клієнтам. Своє перше в житті свідоцтво про право на адвокатську діяльність No003616 він отримав лише у січні 2019 року від Ради адвокатів Одеської області. Тим не менш, в судових документах можна побачити, що Ілля Огороднік при цьому ще з 2014 року представляє людей та компанії в судах.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-6
В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-7

Разом з родиною Огородніка до цього фонду причетна кандидатка в депутати Одеської міської ради від партії «Перемога Пальчевського» Кулініч Людмила. Саме під час виборчої кампанії 2020 року БФ «Начало» працював «на повну» і був зазначений у передвиборчій агітації кандидатки.

В Одесі фонд збирає гроші фейковому переселенцю, фото-8

Варто уваги і те, що в документах фонда використовується саме російське слово «Начало», а не «Початок». Всі публікації на сайті також робляться виключно російською мовою. А сам Ілля Огородник під час місцевих виборів у 2015 році «засвітився» в якості уповноваженої особи проросійської і вже офіційно забороненої партії «Опозиційний блок» в Одесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...