• Головна
  • Ексдепутат з Одещини привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря
15:39, 13 липня 2023 р.
Надійне джерело

Ексдепутат з Одещини привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря

Ексдепутат з Одещини привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря

СБУ затримала Затоківського ексдепутата, який привласнив 15 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря на суму 15 млн гривень.

Про це повідомили у СБУ 

Оборудка могла зірвати фортифікаційне укріплення берегової лінії в Одеській області. За матеріалами справи, механізм незаконного відчуження землі полягав у підробці документів.

Встановлено, що ексдепутат підготував фальшиві документи про нібито рішення двох сільрад щодо передачі у приватну власність 15 земельних ділянок біля морської акваторії. Для підробки документів фігурант залучив місцевого інженера-землевпорядника. Потім ділки передавали фальшиві документи підконтрольним держреєстраторам, які оформлювали землю на підставних осіб для подальшого продажу.

Під час обшуків виявлено підроблену документацію, печатки і комп’ютерну техніку, яку використовували для реалізації злочинної схеми.

Наразі чотирьом учасникам «схеми» повідомлено про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією);

▪️ чч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів);

▪️ ч. 4 ст. 190 (шахрайство);

▪️ ч. 3 ст. 209 (легалізація, відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом).

Організатор схеми – ексдепутат – перебуває під вартою. Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх учасників злочину. Зловмисникам загрожує до 12 років з конфіскацією майна.

Крім того, вживаються заходи щодо повернення земельних ділянок у власність територіальної громади. За матеріалами Служби безпеки, на вкрадену землю накладено арешт та встановлено заборону на її відчуження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...