• Головна
  • Черговий незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон перекрили на Одещині, - ФОТО
11:44, 13 липня 2023 р.
Надійне джерело

Черговий незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон перекрили на Одещині, - ФОТО

Черговий незаконний канал трансферу ухилянтів через кордон перекрили на Одещині, - ФОТО

На Одещині перекрили ще один незаконний канал перетину кордону. Трансфер з України до сусідньої держави в обхід пунктів пропуску коштував вісім тисяч доларів США. Забезпечувала його група зловмисників віком від 33-х до 55-ти років з Харкова, Одеси та Арциза. 

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Поліцейські встановили, що правопорушники організували злочинну схему незаконного вивезення чоловіків призовного віку з України в обхід пунктів пропуску.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що фігуранти працювали по так би мовити ланцюжку, сприяли "ухилянтам" кожен на своїй заздалегідь визначеній ділянці дороги і направляли все далі і далі до кордону, де і отримували від них грошову винагороду. Послуги за безперешкодний трансфер коштували вісім тисяч доларів США.

Так, було встановлено, що один зловмисник забезпечив переїзд кільком чоловікам з Одеси до Сарати, інший – до Арциза, і так далі, передаючи їх від спільника до спільника, вони доправили клієнтів до держкордону.

Поліцейські з прикордонниками затримали їх на під’їзді до кінцевої точки маршруту біля самого державного кордону.

Відносно "ухилянтів" було складено протоколи за статтею 204-1 (незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"За місцями мешкання чоловіків, які сприяли їхній «подорожі», та у транспортних засобах, якими вони користувалися, правоохоронці провели обшуки, вилучили мобільні телефони, ноутбук, банківські картки та інші речі, що становлять інтерес для слідства. На підставі зібраних доказів їм повідомили про підозру у сприянні незаконному переправленню осію через державний кордон України за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Цей злочин кваліфікується ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна", - розповів слідчий СВ відділу поліції № 1 Одеського районного управління поліції № 1 Євгеній Панасюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...