• Головна
  • Одесит пропонував хабар 8000 доларів, щоб виїхати за кордон
18:00, 11 липня 2023 р.
Надійне джерело

Одесит пропонував хабар 8000 доларів, щоб виїхати за кордон

Одесит пропонував хабар 8000 доларів, щоб виїхати за кордон

В інтересах третіх осіб фігурант мав підшукувати зацікавлених у виїзді з України громадян, отримувати грошову винагороду у сумі 8000 доларів США від них та передавати їм військово-облікові документи, які надалі стали б підставою для безперешкодного перетину кордону. Правоохоронці затримали зловмисника «на гарячому».

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області 

Детективи слідчого управління ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України встановили, що 34-річний житель Одеси за попередньою змовою з наразі невстановленими посадовими особами Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з корисливих мотивів за грошову винагороду сприяє незаконному переправленню за межі України чоловіків віком від 18 до 60 років, виїзд яким заборонено в умовах воєнного стану.

Надалі, реалізуючи ці відомості, правоохоронці задокументували, як фігурант на виконання вказівки підшукав військовозобов’язаного чоловіка, організовував зустріч із ним, під час якої отримав обумовлену грошову винагороду у сумі 7 тисяч доларів США та 40 тисяч гривень за обіцянку надати надалі тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії із позначкою щодо непридатності до військової служби, що надає право законно перетнути державний кордон України.

«Фігуранта відразу затримали в процесуальному порядку. На підставі зібраних доказів слідчі обласної поліції під процесуальним керівництвом Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомили йому про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, а саме у незакінченому замаху у сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України усуненням перешкод, вчиненому з корисливих мотивів. Такі дії караються позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна», - зазначила старша слідча відділу розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління ГУНП в Одеській області Гладкова Олеся.

Одесит пропонував хабар 8000 доларів, щоб виїхати за кордон , фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...