• Головна
  • Тепловий насос повітря вода: його ефективність і вартість
Новини компаній
10:18, 12 липня 2023 р.

Тепловий насос повітря вода: його ефективність і вартість

Новини компаній

Повітряний тепловий насос – найкраще рішення для тих, хто хоче створити в будинку ефективну та оптимальну за вартістю систему, яка заощаджує ресурси на опалення та підігрів води. Компанія Новітерм пропонує спроектований та реалізований шведським брендом Thermia тепловий насос повітря вода. Пропонований брендом варіант є в асортименті конструкцій за потужністю, комфортністю, компонуванням. Кожен проект може дещо відрізнятися від стандартної моделі та переналаштовуватись під вимоги користувача. Десятки років досвіду та застосування сучасних технологічних рішень, наявність ефективної системи керування тепловим насосом – це характеристики теплових насосів.

Тепловий насос повітря вода: його ефективність і вартість, фото-1

Переваги теплових насосів системи повітря-вода

Ці конструкції мають ряд корисних переваг, зокрема мінімальні габарити та проста експлуатація. Також серед важливих характеристик таких систем:

  • теплові насоси «повітря-вода» не вимагають придбання та встановлення великої кількості труб, використання спецтехніки та проведення великих за обсягами земляних робіт;
  • для встановлення використовується мінімум місця на ділянці;
  • найпростіша конструктивна схема в порівнянні з іншими тепловими насосами;
  • вартість виробу – це звичайні інвестиції в теплове обладнання, а не сотні тисяч капітальних інвестицій у геотремальні проєкти.

Ефективність використання систем "повітря-вода"

Ефект від використання систем «повітря-вода» складає 1: 4, тобто на 1 кВт витраченої енергії виробляється 4 кВт тепло. Це менше, ніж у найкращих конструкціях геотермальних теплових насосів. Однак собівартість одержуваної теплової енергії значно нижча.

Встановити тепловий насос для опалення, який відбирає розсіяну енергію повітря і перетворює її на гарячу воду або тепло можна звичайним монтажем моноблока на фасаді будинку або офісу. При цьому не потрібно застосовувати спеціальну підготовку комунікацій чи складну будівельну техніку.

Як працює перетворювач енергії

Система повітря вода працює за тим же принципом, що інші теплові насоси. До речі, такі системи найчастіше можна побачити на фасадах комерційних установ, офісних центрів, магазинів. Це – великі зовнішні блоки із закритим вентилюючим блоком. Однак це не блоки кондиціонерів, а пристрої для збирання енергії взимку та передачі тепла в навколишній простір, влітку.

Теплові насоси типу «повітря-вода» в опалювальний період, завдяки циркуляції робочого фреону, що швидко випаровується під великим тиском, концентрує тепло. Вони відбирають його із зовнішнього атмосферного повітря. Коли тепло отримано, воно передається воді, що використовується як теплоносій. Влітку система працює в реверсному режимі – система опалення відбирає тепло і передає його назовні. Значна економія досягається за допомогою регулювання пристрою інверторними технологіями. Датчики зовнішньої температури дозволяють налаштувати роботу пристрою з максимальною ефективністю. При цьому вони встановлюють споживану потужність електричної енергії, залежно від зміни температури зовнішнього повітря.

Подвійна користь від використання теплового насоса влітку

Використання теплового насоса у весняно-літній період найбільш комфортне та вигідне. У пропонованих шведською компанією теплових насосах відбір з приміщень тепла завершується концентрацією його і передачею в систему нагрівання води. Таким чином, вилучене тепло не викидається в навколишнє середовище, а ефективно перетворюється, приносячи додатковий економічний ефект.

На відміну від стандартних кондиціонерів, система кондиціювання з використанням теплового насоса працює з низьким рівнем шуму та високою ефективністю. Накопичена від перетворення тепла через тепловий насос, гаряча вода, зберігатиметься в теплоізольованому бойлері для використання. Вона подається для миття рук чи для душу, ванної в приватному будинку, офісі або комерційній споруді. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...