• Головна
  • Одеситу загрожує довічне позбавлення волі за співпрацю з ворогом, - ФОТО
14:38, 3 липня 2023 р.
Надійне джерело

Одеситу загрожує довічне позбавлення волі за співпрацю з ворогом, - ФОТО

Одеситу загрожує довічне позбавлення волі за співпрацю з ворогом, - ФОТО

Викритого контррозвідкою СБУ організатора агентурної мережі фсб судитимуть за держзраду. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’ятнадцяти років до довічного ув'язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомила пресслужба СБ України. 

Слідчі СБУ завершили досудове розслідування щодо організатора агентурної мережі фсб, яка діяла у прифронтових районах півдня України. Контррозвідка Служби безпеки затримала його в лютому цього року у результаті багатоетапної спецоперації в Одесі.

За даними досудового слідства, зловмисником виявився місцевий житель, помічник одного з депутатів так званого кримського парламенту Костянтина Мальчікова.

Встановлено, що одесит періодично відвідував тимчасово окупований півострів, де володіє базою відпочинку.

Під час однієї з таких поїздок до повномасштабного вторгнення його завербував кадровий співробітник фсб Костянтин Шилов.

Саме за його завданням після 24 лютого минулого року російський агент намагався виявити локації українських підприємств на Одещині, які виготовляють оборонну продукцію для потреб ЗСУ.

Крім того, він збирав розвіддані про місця базування і переміщення підрозділів Сил оборони та "звітував" про результати ворожих повітряних атак по критичній інфраструктурі регіону, у тому числі енергогенеруючих підприємствах.

Для збору інформації виходив на місцевість, а також створив анонімний Телеграм-чат. До нього залучив своїх "однодумців", які інформували його про помічену українську військову техніку.

Отримані відомості організатор агентурної групи передавав своєму куратору через анонімні месенджери і чернетки в електронних скриньках російських поштових сервісів.

Під час обшуків за місцем проживання зрадника правоохоронці виявили мобільний телефон і комп’ютерну техніку із доказами листування з агресором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...