• Головна
  • Одеська прокуратура: бойовика "ДНР" засуджено до 15 років за ґратами
14:49, 29 червня 2023 р.
Надійне джерело

Одеська прокуратура: бойовика "ДНР" засуджено до 15 років за ґратами

Одеська прокуратура: бойовика "ДНР" засуджено до 15 років за ґратами

Бойовика "ДНР", який був фігурантом справи одеських "комсомольців-терористів", засуджено до 15 років за ґратами.

Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі. 

Слідство встановило, що чоловік з 2004 року відбував покарання в Торезькій виправній колонії №28 на Донеччині за тероризм, грабежі, бандитизм, незаконне зберігання зброї та спробу повалення державної влади в Україні.

"З метою втілення проросійських поглядів, у 2000-х роках він створив банду "Комуністи-революціонери", з-поміж прихильників відродження СРСР та встановлення диктатури комуністичної партії. Серед доведених епізодів злочинної діяльності організованої групи – вибухи біля будівлі СБУ в Києві восени 2002 року, озброєне пограбування ювелірних магазинів та пунктів обміну валют", - йдеться у повідомленні. 

Також зазначається, що в серпні 2014 року, після окупації міста Торез, бойовики терористичної організації "ДНР" звільнили його з в’язниці.

Залишившись на тимчасового окупованій території, засуджений приєднався до одного з підрозділів політичного блоку "ДНР" - так званого "Комитета освобождения Причерноморья".

В рядах організації він налагоджував координацію між її членами, забезпечував поповнення новими прихильниками, популяризував діяльність "ДНР" та "ЛНР", публічно закликав до ведення збройного опору силам антитерористичної операції, вчинення терористичних актів, захоплення і подальшої окупації території України, встановлення на захоплених територіях влади терористичних організацій та створення на них псевдодержавного утворення "Новоросії".

Ворожа пропаганда викладалася на відеохостингу "YouTube" в мережі Інтернет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...