• Головна
  • Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО
14:40, 24 червня 2023 р.
Надійне джерело

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО

На росії в ніч з 23 на 24 червня почався державний переворот. Йому передував нібито обстріл армією рф позицій ПВК "Вагнер". Поки росіяни воюють проти росіян, українці створюють меми про події у ворожій країни.

Кореспондент 048.ua розповідає, з чого все почалось, та показує, які меми про ситуацію на росії створили наші співвітчизники.

Інформаційний потік про події на росії дуже щільний. Буквально кожну хвилину з'являються нові подробиці та інформація про просування ПВК "Вагнер" в сторону москви. Ми ж поговоримо лише про головне.

Громадянська війна у країні-агресорці почалася після заяви ватажка російських найманців Пригожина, що російські військові за наказом Шойгу обстріляли тиловий табір "вагнерівців". Зазначимо, що у них давно напружені стосунки з військовим керівництвом рф.

Переломний момент стався в ніч з 23 на 24 червня, коли найманці повернули зброю у бік росії та почали рух у напрямку москви.

"Це конфлікт цілком реальний. Вони його і не приховують. Пригожин, як би він нам не неподобався, каже більшою мірою правду. Міноборони більшою мірою каже неправду. Якщо послухати звіти Конашенкова, Міноборони, генштабівську лінію - там все добре і вони перемагають", - зазначив Буданов.

Тим часом з росії надходить дедалі більше інформації про те, що діюча наразі влада намагається закрити столицю та створити перепони для найманців на шляху до неї. Хоча, як повідомляють деякі пропагандисти, Ростов і Воронеж повністю вже під контролем "вагнерівців". До них навіть приєднуються деякі підрозділи Міноборони рф та інші силовики.

Варто зазначити, що ще вчора Пригожин висував претензії лише Шойгу та Герасимову. При цьому він нічого не казав на адресу Путіна. Але після сьогоднішніх заяв президента рф він заявив, що ПВК не буде коритися президенту та ФСБ.

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

Заяви Путіна:

  • росія веде "дуже тяжку війну за своє майбутнє", відбиваючи агресію "неонацистів та їхніх господарів";
  • рф нібито "бореться за свій суверенітет та свободу";
  • "дії, які розколюють нашу єдність, це по суті відступництво від свого народу, від бойових товаришів, які борються на фронті. Це - удар у спину нашій країні та народу";
  • "ми зіткнулися зі зрадою, непомірні амбіції призвели до зради росії, свого народу, і тієї справи за яку пліч-о-пліч з іншими нашими частинами і підрозділами боролися і гинули бійці групи "Вагнер";
  • "будь-яка внутрішня смута - смертельна загроза нашій державності, для нації, це удар по росії, по нашому народу. І наші дії відповідно до такої загрози будуть жорсткими. Всі, хто свідомо став на шлях зради, хто готував збройний заколот, хто став на шлях шантажу та терористичних методів понесуть неминуче покарання. Відповідатимуть перед законом і народом";
  • "збройні сили та інші державні органи отримали необхідні накази. Додаткові заходи антитерористичного характеру запроваджуються у Москві, Московської області, в інших регіонах. Будуть вчинені рішучі дії щодо стабілізації ситуації в Ростові-на-Дону, вона залишається складною. Той хто організував і підняв військовий заколот, хто підняв зброю на бойових товаришів, зрадили росію і отримають відповідь за це".
Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-2

На заяви Путіна відповів особисто Пригожин: "З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ПВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії...

Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною - ми йшли і воювали.

Але з'ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву".

Президент України Володимир Зеленський також вже відреагував на держпереворот на росії: "Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе. Посилає колони військових знищувати життя іншої країни – та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають – принижується, щоб дали «Шахеди». Зневажає людей та кидає на війну сотні тисяч – щоб врешті забарикадуватись у Московській області від тих, кого сам озброїв. Росія довго маскувала пропагандою свою слабкість і дурість свого правління. А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це – одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна. 

Слабкість Росії очевидна. Повномасштабна слабкість. І чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно. Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу".

Зазначимо, що учора, коли все почалося, були припущення, що виступ Пригожина з його ПВК - масштабна "вистава" для українських військових. Припускалось, що таким чином хочуть відволікти увагу українського командування, аби послабити український контрнаступ та згодом завдати удару по ЗСУ. А сьогодні з'являються повідомлення, що Володимир Путін вже покинув столицю та полетів на Валдай. ЗМІ Казахстану повідомляють, що диктатор вже встиг звернутися до Токаєва по допомогу, але той назвав держпереворот "внутрішньою справою росії". 

А тепер меми 

Мемів українці вже втигли зробити настільки багато, що всі не влізуть у цей матеріал. Але ми обрали найпопулярніщі, щоб поділитися ними з вами.

Підозріло схожі фони за спиами Суровікіна, Алєксєєва та Медведчука: 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-3

Українці жартують, що "купили" Пригожина: 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-4

Також жартують, що Пригожин "український агент": 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-5

Військово-політичне керівництво україни спостерігає за подіями на росії: 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-6

Пригожин "просить" боєприпаси у Залужного: 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-7

"Кошовий отаман Євген Пригожин": 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-8

Це вже легендарний мем: 

Державний переворот на росії: українці створюють сотні мемів, - ФОТО, ВІДЕО , фото-9

Соловйов "радіє", що росії настав кінець: 

Янукович і його знамените "астанавітєсь": 

Чорновіл: 

Від "СВО" до "КТО": 

Добірка мемів:

Реакція Шойгу на Пригожина: 

Ранок розпочався не з кави (присутня лайка): 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...