• Головна
  • Одеській художній музей перейменували
13:21, 23 червня 2023 р.
Надійне джерело

Одеській художній музей перейменували

Одеській художній музей перейменували

Одеський художній музей перейменували в Одеський національний художній музей.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні сесії Одеської обласної ради. Про це повідомляє Суспільне

Статус національного музею указом президента надали у жовтні 2021 року. Крім цього, Володимир Зеленський в указі запропонував Одеській облдержадміністрації спільно з Одеською обласною радою опрацювати питання щодо присвоєння музею імені Олександра Ройтбурда.

На сайті облради був зареєстрованим також альтернативний проєкт рішення, у якому йшлося про перейменування музею в "Одеський національний художній музей імені Олександра Ройтбурда", щоправда, на сесію він не потрапив.

Депутат Одеської обласної ради Михайло Шмушкович зазначив, що рішення щодо надання музею імені Ройтбурда не підтримали на громадських обговореннях, які проходили до початку повномасштабного вторгнення.

"Зараз спокійно можна було б провести повторне обговорення. Я впевнений, що зараз рішення було б інше. В зауваженнях юридичного управління був пункт, що колектив музею проти цього питання, ну це навіть не смішно. Я впевнений, що будь-яка людина, яка спілкується з колективом музею, розуміє, що там повна підтримка цього питання", — зазначив депутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...