• Головна
  • В Одесі перевірили стан води у морі
11:15, 23 червня 2023 р.

В Одесі перевірили стан води у морі

В Одесі перевірили стан води у морі

Купатися в морі на одеських пляжах все ще небезпечно. 

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», у відібраних в Одесі (морський порт причал № 2) проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції).

У пробах морської води, відібраних 19 червня на паразитарні дослідження, виділені яйця гельмінтів волосоголовця (пляж в районі Дачі Ковалевського) та личинки гельмінтів аскариди (пляж «Аркадія»). Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу, у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,3 рази, солоність нижче норми у 1,9 рази; у відібраних пробах на 16-ї станції В. Фонтану зафіксоване перевищення завислих речовин у 2,0 рази, солоність нижче норми у 1,8 рази.

А питна вода в Одесі відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...