• Головна
  • Емінем, Том Круз, реклама Audi Q8: шість небанальних фактів, пов'язаних з Одесою
12:00, 22 червня 2023 р.
Надійне джерело

Емінем, Том Круз, реклама Audi Q8: шість небанальних фактів, пов'язаних з Одесою

Емінем, Том Круз, реклама Audi Q8: шість небанальних фактів, пов'язаних з Одесою

Одеса – це портове місто та туристичний центр України з цікавою історією, яка тісно переплетена з європейською культурую. Про наше місто є дуже багато цікавих фактів, але одесити і так знають більшість з них.

Кореспондент 048.ua вирішив розповісти про шість небанальних фактів. Два з них про зйомки реклами, два пов’язані з музикальними кліпами, ще два - з кіно. Але все по порядку.

Одеса в рекламі

31 серпня 2018 року компанія Red Bull опублікувала відеоролик за участю відомого японського склеклайнера (стропоходця) Харукі Кіношита.

За сюжетом турист із Японії прогулюється по Одесі і, проходячи повз типовий дворик, бачить у ньому стурбовану руду дівчину, яка дивиться на свого кота, що застряг на балконі.

Японець вирішує врятувати малого бешкетника. Він виконує акробатичні трюки і підіймається нагору, використовуючи мотузки для білизни, а разом з тим допомагає одеситці розвішати речі. Харукі врешті-решт дістається до кота, після чого передає тварину власниці. А потім рудий бешкетник тікає і залазить знову на балкон.

Наступна реклама знімалася у доках Одеського порту і розповідала про автомобіль Audi Q8. На жаль, зі свого каналу на YouTube компанія видалила дане відео, але воно збереглося на каналі Одеського театру музкомедії. Орієнтовно відео вперше було опубліковане у вересні 2018 року.

За сюжетом у доках розвантажують контейнер з новим авто, яке самостійно виїжджає з нього під музикальний уривок із твору "Реквієм" Джузеппе Верді - Dies irae ("День гніву") у виконанні музикантів, артистів оркестру та диригенту Одеського академічного театру музичної комедії імені Михайла Водяного. Головний хормейстер - Юрій Литовко.

Відео зняли на замовлення британської рекламної агенції Bartle Bogle Hegarty.

За режисуру відповідав представник компанії Rogue Films Сем Браун, відомий у співпраці з Apple, Mars та BBC. Оператор - Франц Лустіг.

Одеса в кліпах

У 2013 році всесвітньовідомий репер Емінем випустив кліп на трек «Berzerk». У ньому можна побачити кадри із сьомої станції Люстдорфської дороги в Одесі (1:24). На фрагменті відео дивакуватий хлопець у трусах крокує через пішохідний перехід.

Чому чоловік вирішив прогулятися містом у спідньому – невідомо. Але він потрапив у об’єктив відеореєстратора. Це сталося 28 квітня 2013 року о 12:51.

Зазначимо, що кліп репера лише за добу після релізу набрав понад три мільйони переглядів. Наразі музикальне відео відтворили вже понад 270 мільйонів разів.

У наступному кліпі, про який ми вам розповімо, люди взагалі були без білизни. Мова йде про скандальний кліп 2009 року від гурту NikitA на пісню "Вєрьовкі". У ньому оголені Даша Астаф'єва та Юлія Кавтарадзе гуляли між стелажами супермаркету.

Відео знімали в одеській лакшері-гелереї під назвою «Сади перемоги». Солістки гурту ходили магазином «Космос». Цікаво, що для зйомок його не закривали і акторів масовки там не було, тому реакція відвідувачів справжня. Сам процес зйомок проходив вночі, коли покупців менше і немає дітей.

Одеса і кіно

Значну частину кримінального бойовика «Перевізник-3» знімали в Одесі, адже наше місто головне в сюжеті кінострічки.

Впевнені, що ви дивилися фільм, але нагадаємо, що головний герой - перевізник Френк Мартін виконує чергове завдання, він має перевезти викрадену дочку українського міністра довкілля Валентину в Одесу, де терористи мають обміняти заручницю на підписаний її батьком дозвіл на вивантаження радіоактивного контейнера. Бандити діють в інтересах компанії Ecocorp, яка хоче утилізувати ядерні відходи в Україні, але не може домовитися з непідкупним Леонідом Васильєвим, який за сюжетом очолює міністерство екології.

Щодо зйомок одразу зазначимо, що Джейсон Стейтем в Одесі так і не побував, а у відзнятих в нашому місці сценах працював дублер.

Зйомки проходили у травні 2008 року. Тоді в Одесу приїхала знімальна група Люка Бессона, яка складалася з близько 40 осіб на чолі з режисером Олів'є Мегатоном.

Команда зупинилася у готелі «Чорне море» та протягом тижня знімала у 28 локаціях міста.

У фільмі окрім Одеського торгівельного порту містяни можуть впізнати кадри з Молдаванки, аеропорту, трамвайного депо, Привокзальної площі, вулиці Пушкінської та навіть побачити маршрутне таксі №175 і трамвай Tatra (1983 року випуску, модернізований у 2003 році), який працює переважно на маршруті №5.

Цікаво, що кадри нібито в'їзду в Будапешт знімалися також в Одесі. На це, зокрема, натякають номерні знаки на всіх машинах. А у сцені зі знаменитою погонею головного героя за своїм авто, яка за сюжетом відбувається у столиці Угорщини, можна побачити будинки біля школи №103.

Зазначимо, що кількість кадрів з Одеси найщільніша з 42 по 45 хвилину фільму.

А тепер поговоримо про факт, який також певною мірою стосується кіно, і ці події відбувалися відносно нещодавно, тому багато хто має про них пам’ятати. Мова йде про Тома Круза в Одесі у 2019 році.

Фото: Олена Орлова

Фото: Олена Орлова

Американський актор приземлився на своєму літаку Gulfstream IV в Одеському аеропорту зранку 2 жовтня 2019 року.

Зазначимо, що в Україну Тома Круза запросив Зеленський. Користуючись нагодою, актор оглянув локації для зйомок свого новго проекту. У нашому місті він дивився пасажирський термінал порту, локації з видом на вантажні причали, непрацюючий готель «Одеса», естакаду порту та Потьомкінські сходи.

Фото: Одеський морпорт

Фото: Одеський морпорт

На жаль, невдовзі у світі спалахнула пандемія, а у лютому 2022 року росія почала повномасштабну війну проти України. Тому наразі про зйомки фільму з Томом Крузом в Одесі можна поки і не мріяти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...