• Головна
  • «Схід-Експо 2023»: дієва допомога підприємцям, постраждалим від війни
Партнерський матеріал
15:00, 23 червня 2023 р.

«Схід-Експо 2023»: дієва допомога підприємцям, постраждалим від війни

Партнерський матеріал

Схід-Експо 2023

У Києві 6-7 червня відбулася бізнес-виставка «Схід-Експо 2023», спрямована на підтримку підприємств, що постраждали внаслідок війни в різних регіонах України. Програма заходу охоплювала мікро, малі та середні підприємства з Донецької, Запорізької, Луганської, Херсонської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Дніпропетровської, Сумської, Київської та Чернігівської областей, яким надали підтримку у встановленні нових партнерств, пошуку клієнтів та розширенні ринків.

Подію, яку за два дні відвідали понад 3000 гостей, відкрили поважні гості: заступник Постійного представника Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні Христофорос Політіс, заступник голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло, Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич, в. о. координатора з програм американської допомоги в Україні Посольства США в Україні Юван МакДугалл, заступник Міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Олексій Соболев та інші.

Схід-Експо 2023

Головні заходи «Схід-Експо 2023» включали виставку, ярмарок, панельні дискусії та презентації. Участь у заході для 80 представників бізнесу була безкоштовною, оскільки всі витрати покриті Європейським Союзом, Посольством США в Україні та Урядом Хорватії.

Схід-Експо 2023

«Історія нашого проєкта розпочалася у 2017 році з організації перших двох виставок у Сєвєродонецьку та Краматорську. Коли захід став охоплювати ще більше учасників, ми перенесли його до столиці та проводили навіть у період пандемії (тоді це було онлайн).  У 2022-му, з міркувань безпеки, було прийнято рішення зробити паузу. Але цього року виставка знову відкрилася у Києві» — зазначив спеціаліст із промоції підприємництва ПРООН в Україні Олег Чанкотадзе.

Відвідувачі «Схід-Експо 2023» мали можливість ознайомитися з продукцією українських підприємств та придбати її на спеціально організованому ярмарку. Також вони могли відвідати майстер-класи з народних та сучасних ремесел.

Організатори забезпечили комфортні умови для спілкування та знаходження нових бізнес-контактів, включаючи клієнтів, інвесторів та партнерів. Метою заходу є сприяння відновленню втрачених економічних зв'язків.

Схід-Експо 2023

Однією з активностей «Схід-Експо 2023» були панельні дискусії, під час яких учасники та гості обговорили актуальні проблеми бізнесу: адаптацію релокованих підприємств, енергоефективність та організацію роботи в кризових умовах.

В межах заходу також провели навчальні презентації від провідних спеціалістів, які розказали підприємцям про переваги впровадження нових технологій для відновлення та розвитку бізнесу.

Схід-Експо 2023

Виставка відбулася на території «Мистецького Арсеналу» в Києві. Локація має обладнане укриття, у якому гості й учасники перечекали коротку повітряну тривогу, оголошену 7 червня, а потім продовжили заплановані активності.

Ключові події заходу транслювали в режимі онлайн на офіційному сайті та на сторінках соціальних мереж ПРООН

Для довідки:

«Схід-Експо 2023» є ініціативою Програми розвитку ПРООН в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Захід провели у партнерстві з Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Офісом з розвитку підприємництва та експорту, національним проєктом Дія.Бізнес, Донецькою, Запорізькою, Луганською та Херсонською обласними державними адміністраціями, Донецькою обласною торгово-промисловою палатою та Торгово-промисловою палатою України.

Протягом останніх п'яти років відбулося вісім виставок «Схід-Експо» в різних містах України з залученням 350 компаній місцевих виробників. Встановити ділові контакти з новими партнерами змогли понад 70% учасників та учасниць. Відвідувачами заходів стало понад 12 000 людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Схід-Експо 2023
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...