• Головна
  • Майже Дикий Захід: на Одещині злочинці крали з тепловозів до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч, - ФОТО, ВІДЕО
09:36, 13 червня 2023 р.
Надійне джерело

Майже Дикий Захід: на Одещині злочинці крали з тепловозів до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч, - ФОТО, ВІДЕО

Майже Дикий Захід: на Одещині злочинці крали з тепловозів до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч, - ФОТО, ВІДЕО

На Одещині правоохоронці припинили діяльність злочинного угруповання, учасники якого крали у "Укрзалізниці" до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Правопорушники зливали дизель із тепловозів, які належать регіональній філії "Одеська залізниця", і реалізовували його за місцем мешкання у Болградському районі. За ніч вони примудрялися красти пального на шістдесят тисяч гривень.

Майже Дикий Захід: на Одещині злочинці крали з тепловозів до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч, - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

На встановлення злочинної діяльності учасників оборудки поліцейськими було витрачено кілька місяців. А зібравши достатньо доказів протиправної діяльності, їх почали затримувати та повідомляти про підозру в крадіжках, вчинених за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану.

До схеми були причетні діючі працівники одного із оборотних локомотивних депо регіональній філії "Одеська залізниця".

Правоохоронці з’ясували, що з метою вчинення крадіжок палива працівники тепловозів вносили неправдиві відомості до маршрутних листів, у яких свідомо завищували об’єми виконаних маневрових робіт і показники витрачання дизеля. Різницю вони, пошкоджуючи обладнання та втручаючись у роботу паливної системи тепловозів, зливали у каністри, які на маршруті слідування їм передавали спільники, і скидали їм для подальшої реалізації.

Майже Дикий Захід: на Одещині злочинці крали з тепловозів до півтори тисячі літрів дизельного палива за ніч, - ФОТО, ВІДЕО , фото-2

Усі учасники злочинної схеми мали чітко розподілені ролі. Хтось займався транспортуванням порожніх ємностей та іншого устаткування для зливання пального з паливної системи тепловозів, хтось – безпосереднім зливом горючого, хтось – збиранням ємностей з викраденим пальним, скинутих з залізничного транспорту, та їх транспортуванням до місця зберігання, хтось – візуальним спостереженням за навколишньою обстановкою перед вчиненням злочинів і в момент їх скоєння, хтось – збутом викраденого та розподілом отриманих коштів між учасниками злочинної групи.

Аби задокументувати протиправну діяльність злочинного угруповання і завадити її продовженню, поліцейські одночасно провели обшуки за місцями мешкання осіб, які перевірялися на причетність до вчинення вказаного кримінального правопорушення, у їхніх транспортних засобах, місцях зберігання викраденого палива, в адміністративних будівлях оборотного локомотивного депо та на самих тепловозах.

Правоохоронці вилучили крадене дизпаливо та гроші, які зловмисники виручили за нього, контейнери з насосами, шлангами та іншими пристроями для перекачки дизеля, резервуари для пального, мобільні термінали, комп’ютерне обладнання, технічну документацію, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності.

Декільком фігурантам слідчі поліції вже повідомили про підозру у таємному викраденні чужого майна, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану. Підозрювані затримані в процесуальному порядку. Відносно них судом обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...