• Головна
  • "Dzanum", "Makeba", "Завтра": що слухають одесити на початку літа, - ВІДЕО
15:50, 9 червня 2023 р.
Надійне джерело

"Dzanum", "Makeba", "Завтра": що слухають одесити на початку літа, - ВІДЕО

"Dzanum", "Makeba", "Завтра": що слухають одесити на початку літа, - ВІДЕО

Кореспондент 048.ua підготував рейтинг музичних композицій, які одесити найчастіше шукають та слухають на початку літа 2023 року.

Наш ТОП створений на основі даних музичного додатку Shazam.

Зазначимо, що по Одеській області спостерігається позитивна тенденція відмови від російської музики. У цей ТОП не потрапив жоден російський виконавець, натомість в ньому ви знайдете одразу три композиції українських співаків.

1 місце TeyaDora – Dzanum

Композиція «Dzanum» була опублікована на початку 2023 року і стрімко почала набирати популярність. Її виконує сербська співачка Teya Dora.

Трохи більше, як за два місяці кліп на пісню зібрав більше 10 мільйонів переглядів на YouTube.

Наразі в Одеській області ця лірична композиція посідає перше місце за версією Shazam.

2 місце Jain – Makeba

Неочікувано. Друге місце посідає композиція «Makeba» французської виконавиці Jain. Справа в тому, що реліз пісні відбувся ще у 2015 році, але пік популярності прийшовся на 2023 рік. Ймовірно, що сприяла цьому «магія» соцмережі Тік-Ток.

Не можемо не наголосити на тому, що ритмічну і дуже позитивну композицію виконавиця Jain (справжнє ім'я – Жанн Луїз Галіс) присвятила покійній південноафриканській співачці, яка до того ж була громадською активісткою. Мова йде про Міріам Макебе (Мама Африка).

У приспіві Jain звертається до Мами Африки, повторюючи: «Makeba makes my body dance for you» (з англ. «Макеба змушує моє тіло танцювати для тебе»).

Не будемо вас навантажувати інформацією і просто пропонуємо ознайомитись з піснею, якщо ви її ще не чули. Якщо чули, то все одно вмикайте і підіймайте собі настрій.

3 місце DJ Belite – All eyes on me

Дана композиція вже не перший місяць тримається у першій десятці.

Нагадаємо, що це діджейська версія однойменної пісні відомого американського репера та активіста Тупака Шакура. Більше цікавої інформації про виконаця ви знайдете у березневому ТОПі.

Щодо композиції, її назва переклажається «всі погляди на мене» або «всі дивляться на мене».

4 місце ТМП – Завтра

Фрагмент цієї пісні «завірусився» у соцмережі Тік-Ток. Мова йде про рядки: «Завтра може не настати, завтра може не прийти». Звісно ж, популярними їх зробили українці, бо, на жаль, ми живемо у такі часи, що для нас кожен день – це вже маленька перемога.

Зазначимо, що попри «вірусність» мало хто чув композицію повністю, тому пропонуємо послухати її прямо зараз.

5 місце Tiesto – Lay Low

«Lay Lov» – це трек нідерландського діджея Tiesto, якого багато хто знає ще з 2000-х років, бо тоді він був особливо популярним. Свою музичну кар’єру він почав ще на шкільних вечірках у 1994 році. Вже у 16 років він став резидентом клубу The Spock. Наразі його визнають одним із найтитулованіших діджеїв у світі. Він неодноразово посідав перше місце в рейтингу найкращих діджеїв за версією DJ Mag, виграв безліч нагород, включаючи премію «Греммі», а британський журнал Mixmag назвав його найбільшим діджеєм усіх часів.

А зараз пропонуємо зарядитися енергією, прослухавши його драйвовий трек 2023 року.

6 місце Максим Бородін – Якби не ти

«Якби не ти» – це гарна пісня від українського співака та півфіналіста «Голосу країни – 12». Власне, тут більше нічого додати. Потрібно тільки слухати.

7 місце Iniko– Jericho

На сьомому місці композиція 2023 року від американської поп-виконавиці Iniko. Пісня ніби і має глибокий сенс, але водночас вона доволі проста та заспокійлива, якщо не вслухатися у слова.

8 місце SHUMEI і Злата Огнєвіч – Буревіями

«Буревіями» – композиція українського співака SHUMEI та співачки Злати Огнєвіч.

Прем’єра відбулася у студії програми «Сніданок» на телеканалі 1+1. Але дуже популярною цю композицію зробила соцмережа Тік-Ток, де стали вірусними слова «картина домальована».

Не дивлячись на те, що це романтична пісня під акустичну гітару, українська народна творчість під вищезгадані слова створила цілий тренд з короткими гумористичними відео.

9 місце Loreen– Tattoo

З цією піснею шведська виконавиця перемогла на цьогорічному «Євробаченні».

У композиції оспівується кохання та випробування, які доводиться долати двом закоханим людям на своєму шляху. Артистка, звертаючись у своїй творчості до вигаданого коханого, співає "ти назавжди зі мною, як тату".

Зазначимо, що у Ліверпулі Loreen була єдиною, хто відмовився підписувати прапор України. Автографи збирали учасники колективу TVORCHI для розіграшу на благодійному аукціоні, щоб допомогти українським дітям.

10 місце David Kushner – Daylight

«Daylight» – композиція американського співака та автора пісень David Kushner. Її реліз відбувся 14 квітня цього року.

У задумливій баладі співак розмірковує про парадокс бажань, які можуть бути шкідливими для нас самих. В інтерв'ю журналу Paper Кушнер пояснює цю концепцію так: «Своєю піснею «Daylight» я прагну передати парадоксальне бажання чогось, що одночасно шкодить самому собі, використовуючи елементи світла та темряви. Текст пісні «О, я люблю це і ненавиджу одночасно. Ти і я п'ємо отруту з однієї лози» втілює цю концепцію».

Крім того, історія заснована на біблійних посиланнях, які надихали Кушнера у дитинстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #музика #шазам
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...