• Головна
  • Вигода та переваги використання теплових насосів
Новини компаній
18:00, 8 червня 2023 р.

Вигода та переваги використання теплових насосів

Новини компаній

Тепловий насос призначений, щоб переносити теплову енергію від джерела до споживача. У європейських країнах ними користуються вже давно - приблизно 25 років. У нашу країну ця технологія прийшла нещодавно.

Тепловий насос - альтернатива традиційним газовим або електричним котлам. Він відрізняється від газових і електричних котлів за принципом своєї роботи. Механізм роботи газових і електричних котлів полягає в тому, що вони роблять тепло. Тепловий насос сам не робить тепло. Щоб працювати, йому потрібне зовнішнє джерело енергії. Ці пристрої беруть енергію довкілля: з повітря або грунту, і переносять її у будинок. Принцип їх роботи відрізняється від мимовільної передачі тепла, яка завжди має на увазі передачу від гарячого тіла до холодного. Тепловий насос здатний працювати й у зворотному напрямі.

Цей пристрій можна використовувати як опалювальний прилад, він може кондиціонувати повітря. Окрім цього, цей пристрій можна застосовувати навіть для нагріву води.

 Вигода та переваги використання теплових насосів, фото-1

Навіщо встановлювати теплові насоси для опалювання?

Він дає різні плюси в порівнянні з традиційними опалювальними приладами. Тарифи на природний газ досить високі, а тепловий насос бере енергію з довкілля. Таким чином, установка цього пристрою для опалювання свого дому дасть істотну економію. Окрім цього, тепловий насос є устаткуванням універсальним. Літом його можна перемкнути з режиму опалювання на режим кондиціонування, що дуже зручно. Цей пристрій дає хороший рівень комфорту. Він дуже компактний і не займає багато місця у будинку.

Практика застосування і вигоди при використанні теплових насосів

Для того, щоб встановити цей пристрій, необхідно зробити ряд підготовчих робіт, а саме - пробурити свердловину, в яку потім поміщатиметься устаткування зовнішнього теплообміну. Перед здійсненням цих робіт робляться необхідні розрахунки. Отримані свердловини повинні мати достатню кількість тепловіддачі. Після того, як буріння завершується, в готові свердловини встановлюють спеціальні геотермальні зонди. Якість зонду особливо важлива, адже саме від нього багато в чому залежатиме робота теплового насоса. Краще вибирати пристрій з хорошої пластмаси, оскільки подібний матеріал не схильний до корозії. Також зонди мають бути стійкими до різних температур: як до дуже низьких, так і до надзвичайно високих.

Після встановлення зондів слідує етап їх опресовування. Це необхідно для того, щоб зонд добре прилягав до навколишнього грунту. Ця умова потрібна для хорошої теплопередачі. Після усіх цих робіт комунікації від свердловин проводяться у будинок і встановлюється сам тепловий насос. Установка цього опалювального пристрою не можна назвати дуже простою, проте він дає безперечні переваги своєму власникові.

Головна перевага, про яку ми вже згадували, - це висока економічність. Практика застосування теплового насоса показує, що він набагато ефективніший, ніж опалювальні пристрої, які працюють за принципом спалювання палива, і ті, що використовують електрику. В умовах, коли ціни на газ і електрику досить високі, це дуже вигідно у фінансовому плані. Окрім цього, це устаткування абсолютно екологічне. Воно не викидає в довкілля шкідливі речовини, які шкодять природі й людині. Слід сказати, що ще один плюс цього пристрою - в його повній безпеці. У тепловому насосі немає палива, яких-небудь небезпечних газів або відкритого вогню. Деталі цього пристрою не нагріваються до такої міри, щоб викликати пожежу.

Ще істотна перевага - довговічність. Тепловий насос може працювати значно більше, чим газовий або електричний котел. Термін його служби складає приблизно 20-30 років. Також слід сказати, що установка цього пристрою вимагає набагато менших узгоджень з державними органами, чим установка традиційних систем опалювання.

Установка теплових насосів за допомогою ТОВ "Юрський Горизонт"

Компанія ТОВ "Юрський Горизонт" займається установкою теплових насосів різних типів. Ми встановлюємо устаткування різних брендів: як зарубіжних, так і вітчизняних. Ціна роботи розраховується індивідуально, залежно від кожного конкретного випадку установки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...