• Головна
  • Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз
Новини компаній
13:00, 6 червня 2023 р.

Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз

Новини компаній

Підвісна стеля – це різновид стель, що підвішені під бетонним перекриттям: натяжні стелі, гіпсокартонні стелі, рейкові стелі, касетні (армстронг) стелі, гратчасті стелі. Вирішуючи, який вид підвісної стелі зробити, багато людей стають перед нелегким вибором: що ж саме обрати – різновидів існує багато і вони сильно відрізняються, як за структурою, так і за особливостями експлуатації. Для обробки житлових, громадських та промислових будівель використовуються різні види підвісних потолків, для кожного виду характерні свої загальні переваги.

Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-1

Які підвісні потолки бувають - детальніше опишемо нижче:

  • Підвісна конструкція має невелику масу та не робить навантаження на перекриття.
  • Встановлення підвісної конструкції дозволяє замаскувати нерівності основи та частково захистити її від зовнішніх впливів.
  • За підвісною стелею можна сховати комунікації: проводку, труби, вентиляцію і т.д.
  • Монтаж освітлювальних приладів в підвісні стелі полегшує завдання ефективного освітлення приміщень з високими стелями.
  • Зазвичай каркас для підвісної стелі роблять із сталевого профілю, але іноді використовують пластикові чи дерев’яні конструкції. На каркас, закріплений на несучій плиті та стінах, монтується обшивання. Для цього найчастіше використовують:
Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-2

Натяжна стеля – це полотна (ПВХ або тканинне), яке натягується між стінами на відстані від стельового перекриття. Алгоритм монтажу такої стелі простий:

1. На стінах, по периметру, закріплюється профіль з системою фіксації полотна.

2. Полотно розгортається та його краї заводять в профіль, попередньо (на виробництві) на полотно приклеюють гарпун, для фіксації полотна до профілю.

Основною перевагою натяжних стель є привабливий зовнішній вигляд. Полотна можуть мати різну текстуру та колір, а сучасні технології дозволяють наносити на матеріал фото реалістичні зображення. Також натяжні стелі FIXO мають гарну звукоізоляцію за рахунок того, що натягнуте полотно створює повітряний простір між ним та основним перекриттям майже герметичним. При правильному монтажу конструкція виходить ідеально рівною та відмінно маскує дефекти основи.

А найголовнішим і самим жирним плюсом є те, що натяжні стелі витримують велику кількість води (до 100 літрів)!!! при затопленні приміщення сусідами зверху і при цьому не протікає і не пропускає воду. Зручність ще в тому, що з натяжних стель можна робити і дворівневі стелі, і з підсвіткою, і лінії парящі та багато чого, по бажанню. Можна вибрати фактуру поверхні: глянець, сатин, мат.

Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-3
  • Гіпсокартон – обробний будівельний матеріал, що складається з двох шарів будівельного паперу і з шару затверділого гіпсового тіста з наповнювачами. Найчастіше використовується для створення дворівневих стель в квартирах та офісах.
Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-4
  • Рейкові стелі – це тип підвісної стелі з металевих рейок, яка відрізняється своєюуніверсальністю застосування. Більш популярні для промислових чи торговельних приміщень, ніж для житлових.
Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-5
  • Касетні стелі (амстронг) – особливий тип підвісної стелі, частини якої являють собою квадратні підвісні плити. Касетна підвісна стеля найчастіше використовується в публічних організаціях з складними комунікаціями, до яких потрібен постійний доступ. В квартирах такі стелі не актуальні.
Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-6
  • Гратчасті стелі – це підвісна стеля, яка має структуру у вигляді решітки. Ідеально підходить для кінотеатрів, ресторанів, торговельних центрів.
Які бувають підвісні стелі і які найбільш популярні саме зараз, фото-7

І, яку б підвісну стелю Ви не обрали, далеко не останнє питання буде: скільки коштує м. кв. підвісної стелі? Вже раніше ми писали - підвісні стелі не рахують кв. м., тому що це все індивідуально і залежить від декількох факторів. Переходьте за посиланням і з ціною на натяжну стелю ми Вам точно допоможемо: https://mirpotolkov.com.ua/tseni.php

Скажу так: яку б підвісну стелю Ви не обрали – важливо, щоб вона була виготовлена якісно та змонтована за всіма правилами. Тому виготовлення та монтаж потрібно довіряти тільки кваліфікованим фахівцям, таким, як фірма Fixo, наприклад;).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Мир потолков #Підвісна стеля #Натяжна стеля
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...