17:13, 25 травня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі можуть відкрити пляжі

В Одесі можуть відкрити пляжі

В Одесі можуть відкрити для купання деякі пляжі від Ланжерону до 16 станції Великого Фонтану за певних умов.

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center Odesa розповів голова Одеської районної військової адміністрації Юрій Крук, повідомляє Суспільне.

Він розповів, що для того, аби пляж відкрили, він повинен відповідати ряду умов, які передбачені наказом про підготовку часткового доступу до узбережжя Чорного моря у межах міста Одеса. Серед умов:

  • зона купання повинна бути огороджена, між траверсами має бути натягнута відповідне огородження з буями;
  • поблизу пірсів, якщо вони є, або на закінченнях траверсів має бути натягнута сітка. Вона повинна вивищуватися над водою не менше, ніж на 30 см;
  • на пляжах мають бути спостережні пункти, обладнані біноклем та засобами рятування;
  • має бути передбачення система оповіщення про повітряну тривогу, шляхи евакуації, а також доступ до найближчого відповідно обладнаного укриття.

За словами очільника РВА, ці заходи унеможливлять потрапляння мін у зону купання. На пляжах, де немає ні траверсів, ні пірсів, і неможливо облаштувати огородження, доступу не буду. Зокрема, мова йде про пляжі в області.

Доступ до пляжів має бути виключно у світлу частину доби: з 8:00 ранку до 20:00 вечора. Також водолази періодично оглядатимуть пляжне дно на наявність небезпечних предметів.

Висновки про відповідність умовам пляжів робитиме комісія Одеської міської ради, яка працюватиме до 5 червня. Пізніше інформацію про це передадуть до військової адміністрації й саме там визначатимуть, чи давати дозвіл на відкриття ділянки для купання. Ті ділянки, які не встигнуть обладнати до 5 червня, будуть оглядатися й, відповідно, відкриватися пізніше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...