• Головна
  • На концерті у філармонії збирали гроші для захисника з Одеської області, який втратив ногу на війні, - ФОТО
10:40, 23 травня 2023 р.
Надійне джерело

На концерті у філармонії збирали гроші для захисника з Одеської області, який втратив ногу на війні, - ФОТО

На концерті у філармонії збирали гроші для захисника з Одеської області, який втратив ногу на війні, - ФОТО

На вихідних в Одесі відбувся благодійний концерт туру “Нескорені”. Чотири українські співачки Марта Липчей, ROXOLANA, KOLA та гурт Енджі Крейда об’єдналися, щоб допомогти пораненим військовим у лікуванні, реабілітації та протезуванні.

На концерті була журналістка 048.ua.

Захід відбувся у великій залі Філармонії. Усі кошти з проданих квитків будуть направлені на закупівлю сучасних протезів для конкретного військового з міста чи області, де проходитиме захід. Одеса перша прийняла естафету з 11 міст України. І одразу повний sould out, кажуть організатори. Ідея цього благодійного туру належить фіналістці "Голосу країни-12, співачці" Марті Липчей.

В першу чергу я надихнулася ініціативою Андрія Мацоли допомагати пораненим військовим і вирішила організувати тур. Створила в інстаграмі  відеозвернення, і дівчата на них відповіли, погодилися, і я їм вдячна за те, що вони підтримують, допомагають збройним силам України, адже зараз ми всі для того є, аби допомагати одне одному, тому що ми, українці, ми незламна нескорена нація, яка завжди стоїть одне за одного”, - розповідає Марта Липчей.

Одна зі співачок туру Роксолана розповіла, що коли дізналася про благодійний тур, відразу погодилась. 

“Я вважаю, що у нас, як у артистів, зараз величезна відповідальність. Всі концерти, на які ми погоджуємося, ми все одно контролюємо, і коли каже там благодійність, на жаль, вже були такі історії, що це не дуже благодійність. Зараз ми тримаємо руку на пульсі. І коли ми дізналися подробиці цього туру, то я не знаю, як можна було відмовитись. Тому що ми українці або в ЗСУ, або для ЗСУ. Ця ініціатива мене надзвичайно радує”, - каже співачка.

Про свої очікування від концертів розповіла співачка Кола.

На концерті у філармонії збирали гроші для захисника з Одеської області, який втратив ногу на війні, - ФОТО, фото-1

Я впевнена, що у нас все вийде, що ми зможемо допомогти кожному пораненому. Це взагалі дуже круто, коли ти щось віддаєш і маєш змогу долучатися до таких проектів.  Що я очікую? Я не знаю, це тільки перший день, всі дуже втомлені, ми мало спали, але дуже класна атмосфера, команду обожнюю, тому що я знайома з нею давно. Я жодного разу не грала концерти з таким великим бендом. Мені подобаються дівчата, ми всі виховані, ми всі відносимося до одна до одної з повагою. Коли збираються такі класні люди разом, то щось буде обов'язково дуже хороше. І головне, щоб ми змогли допомогти. Це отака мрія, мета та наша ціль”, - каже виконавиця. 

Ініціаторка туру Марта Липчей розповіла, як вибирали 11 військових для яких і створювався цей тур “Нескорені”.

“Ми звертали увагу на дуже складні випадки, на побажання самих військових, якім потрібні протези, тому що дехто з них хоче знову повернутися в стрій.  І це випадки, де держава не покриває повну вартість.  Сума складає від 10 000 євро. Тому що це біонічні протези. Це не просто косметичні, а справді такі, які допоможуть бійцям повернутись до повноцінного життя”, - розповідає Марта. 

В Одесі вся зібрана сума піде військовому Андрію Черсаку з селища Мардарівка Одеської області, який втратив ногу, захищаючи нашу Батьківщину. 

Андрій був присутнім на концерті. Глядачі аплодували герою стоячі декілька хвилин. 

Тур “Нескорені” проїдуть одинадцятьма містами України, аби допомогти пораненим військовим повернутися до повноцінного життя.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...