• Головна
  • Книжкові новинки для урізноманітнення дитячого читання влітку
Новини компаній
13:00, 15 травня 2023 р.

Книжкові новинки для урізноманітнення дитячого читання влітку

Новини компаній

Книжкові новинкирясніють чудовою літературою для дітей різного віку, якою саме час насолоджуватися влітку. Та як не потонути в цьому, без перебільшення, вирі свіжої літератури? У нашій добірці зібрано те, на що справді варто звернути увагу цього літа.

Цікаві подорожі і фантастичні події

Пригодницькі книги для дітей нерідко розповідають історії про пухнастих домашніх улюбленців. Нова книжка Галини Вдовиченко «36 і 6 котів-рятувальників» занурює в нові захопливі пригоди улюблених персонажів, які цього разу створюють котячу рятувальну службу. Однак не все складається легко на їхньому шляху: халепи та невдачі трапляються повсякчас, а тут ще й зненацька один із їхніх побратимів зникає. Та ці завзяті коти не збираються так просто здаватися!

Книжкові новинки для урізноманітнення дитячого читання влітку, фото-1

Для всіх фанатів загадкового твору Томаса Тейлора «Маламандер» є чудова новина. Продовження цієї захопливої історії — «Ґарґантіс. Легенди Морського Аду» — уже в продажу. У новій частині йдеться про те, що в готелі «Ґранд Наутілус» зненацька починаються відбуватися дивні події, а на саме містечко зривається страшна буря. Рибалки впевнені: легендарний монстр повернувся, щоб здійснити те, що йому не вдалося тисячу років тому.

Цікава книжка для підлітка-фаната фентезі — це довгождана третя частина тетралогії циклу «Двір шипів і троянд» — «Двір крил і руїн» американської письменниці Сари Дж. Маас. Боротьба, розпочата в попередніх книжках триває, а Фейрі доводиться повернутися в Дім Весни, щоб розвідати, що задумав ворог та зрадники, якими, здається, кишить усюди. Однак головна героїня вже не така, як раніше, — вона сильніша й упевненіша та прагне помсти за пережите.

Про зовсім інші речі розповідає Аїша Бушбі в романі «Кишеня, повна зірок». Це твір про дорослішання та втрату, який вчить цінувати справжнє. Головна героїня Сафія — 13 річна дівчинка, яка живе у світі комп’ютерних ігор та фантазій. У неї складні стосунки з мамою, що, як їй здається, Сафію зовсім не розуміє. Та одного дня приходить страшна звістка, що її мати потрапила в лікарню та перебуває в комі…

Навчання і розвиток малечі

Сучасні книги для дітей також обов’язково повинні містити розвивальний складник і бути актуальними щодо проблем сучасного суспільства. «Чарівна книжка про какашки» Ганни Булгакової з чудовими ілюстраціями Юлії Гречух говорить із дітьми про те, про що досі часто соромляться висловлюватися дорослі — про туалет. Дітлахи, що лише звикають до туалету, на прикладі маленької дівчинки Оленки побачать, що какати — це природно, а тому зовсім не соромно, а ще — дізнаються, як робити це правильно.

Дітям від 2-х років радимо придбати видання «Пірати. Великий Віммельбух», завдяки якому малюки дізнаються, хто такі пірати, познайомляться з їхньою мовою та навчаться розрізняти добро і зло. А ретельно промальовані ілюстрації захоплять увагу вашого малюка надовго.

Книжкові новинки для урізноманітнення дитячого читання влітку, фото-2

Найменшим діткам також підійде видання «Черепашка Шашка та його друзі. Цікаві історії про цінності для малюків». Це вісім коротких повчальних історій про розумних звірят, які навчають головних людських цінностей, а милі й захопливі ілюстрації потраплять у саме серденько вашого малюка.

Інтерактивне видання «Овва як бува! Абетка з історії України» — чудова нагода для дітей не лише вивчити алфавіт, а й зануритися в історичний контекст і підготуватись до більш серйозніших читанок. Основні поняття та знакові події з історії України подані легко та пізнавально, а якісні ілюстрації не лише доповнюють загальне враження, а й допомагають вашому малюкові з більшою цікавістю спостерігати за всім, що відбувається на сторінках.

Новинка від Сашка Дерманського «Три казкові повісті» містить три твори, в яких зібрано саме те, за що дітлахи так полюбляють прозу автора — захопливі пригоди, незвичайні та сміливі персонажі, що вирушають на порятунок Добра, а також фірмовий гумор.

Для дітей, які бажають не просто почитати щось цікаве, а й корисне, що допоможе набути нових умінь, ми теж приготували дещо цікаве. Книги з програмування для дітей від «Видавництва Старого Лева» часто стають у пригоді юним програмістам. Видання «Ruby для дітей. Магічний вступ до програмування» пропонує поринути у фантастичну подорож із Рубеном і Скарлет, завдяки якій ваш малюк здобуде нові практичні навички з програмування.

Книжкові новинки для урізноманітнення дитячого читання влітку, фото-3

Усі ці та інші чудові книги для дітей ви можете придбати в нашому інтернет-магазині та офлайн-книгарнях мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...