• Головна
  • Видали гуманітарку сухарями: на Одещині спалахнув скандал, - ФОТО
10:14, 12 травня 2023 р.
Надійне джерело

Видали гуманітарку сухарями: на Одещині спалахнув скандал, - ФОТО

Видали гуманітарку сухарями: на Одещині спалахнув скандал, - ФОТО

На Одещині, у місті Кодима багатодітна сім'я отримала гуманітарну допомогу у вигляді пакета сухарів. Місцевих жителів цей факт обурив. Місцева влада порекомендувала невдоволеним не брати таку допомогу.

Про це повідомляє кореспондент 048.ua

Вчора, 11 травня, у Facebook на сторінці "Кодима Life" з'явився небагатослівний допис з фотографіями пакета, повного сухарями.

Видали гуманітарку сухарями: на Одещині спалахнув скандал, - ФОТО , фото-1

В коментарях люди поділилися на декілька таборів. Більшість були невдоволені такою допомогою. Деякі користувачі зазначили, що не відмовилися б від такого пакета, але допомогу зовсім не дають. Частина користувачів стала на захист місцевої влади.

Не залишився допис і без уваги представників місцевої влади: "Наголосимо, що в цьому не було ніякого натяку на приниження. Однак, просимо згадати про іншу допомогу, яку різні категорії населення отримували як від громади й держави, так і від міжнародних організацій вже у воєнний час. Вона, на наш погляд, була суттєвою. А якщо згадати, що на наших територіях (дякуючи ЗСУ і Богу) не велося воєнний дій, і ми досі повністю не осягнули, що таке справжня війна, то за все дякуємо доброчинцям.

Стосовно сухариків. А хіба це не хліб? Що потрібно було зробити з ними, якщо вже вони є? Багато хто пам’ятає, особливо на територіях, які першими потрапили під обстріли, що першим з полиць магазинів зник хліб. Бо кожному спало на думку те, що саме сухарики можуть найдовше зберігатися.

Шановні мешканці громади! Кому не подобалося, можна було їх не брати. Але цінуймо кожну крихту хліба, бо це за усіх часів – життя!", - відповіли на обурення в громаді Кодими.

Також користувач Світлана Покиньборода, яка ймовірно є співробітницею Подільської райдержадміністрації, зазначила, що "сухарі, це тільки частина гуманітарної допомоги, яку мала надати міська рада".

"Гуманітарну допомогу з продуктами харчування ви отримаєте протягом двох днів. Оскільки сухарі крихкі, їх не ставили до загального продуктового набору, а доставили окремо. Але якщо ваші сім'ї не потребують гуманітарної допомоги, то брати вас ніхто не змушував. Віддайте тому, хто її дійсно потребує", - зазначила жінка. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...