• Головна
  • Брав передоплату за неіснуючі павербанки: в одеському СІЗО викрили шахрая
16:42, 4 травня 2023 р.

Брав передоплату за неіснуючі павербанки: в одеському СІЗО викрили шахрая

Брав передоплату за неіснуючі павербанки: в одеському СІЗО викрили шахрая

Правоохоронці викрили у шахрайстві 38-річного утриманця одеського СІЗО. Вын встиг ошукати вісьмох громадян на продажі неіснуючих портативних зарядних пристроїв.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

Чоловік, засуджений за майнові злочини до п’яти років позбавлення волі, взявся за шахраювання, чекаючи у слідчому ізоляторі переведення до в’язниці. Тепер зловмиснику загрожують додаткові три роки ув’язнення.

Під час слідства правоохоронці встановили, що чоловік, використовуючи мобільний телефон, підключився до інтернет-мережі та розмістив на одному із популярних сайтів оголошення про продаж нових та вживаних павербанків. На повідомлення відгукнулися восьмеро місцевих жителів.

Спілкуючись із потенційними покупцями через мобільний додаток, правопорушник запевняв їх про наявність зазначеного товару та готовність до його відправки поштою після попередньої передплати розміром 500 гривень. Люди погоджувалися на умови «продавця» і перераховували гроші на його абонентський номер. Протягом тижня зловмисник отримав більше чотирьох тисяч гривень, після чого припинив спілкування з потерпілими.

«Поліцейські вилучили у фігуранта блокнот з чорновими записами, смартфон, за допомогою якого він здійснював протиправні дії, та сім-карту. За наявністю достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, слідчі під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловіку про підозру у заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві), вчиненому повторно. Цей злочин передбачений ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке тягне за собою її санкція, – позбавленням волі на строк до трьох років», - розповів заступник начальника відділу поліції № 4 Одеського районного управління поліції № 1 Олег Зощук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...