12:19, 2 травня 2023 р.
Надійне джерело

Яка епідситуація на Одещині

Яка епідситуація на Одещині

За даними моніторингу захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) по області знаходилась на сезонному рівні.

Про це повідомили у ДУ "Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб МОЗ України"

Інтенсивний показник захворюваності, включно з коронавірусною інфекцією, склав 290,6 на 100 тисяч населення та був нижче епідемічного порогу (532,1) на 45,3%, що відповідає низькому рівню інтенсивності епідемічного процесу.

Загальний рівень захворюваності, порівняно з попереднім тижнем, незначно зріс на 1,5%, у тому числі серед дитячого населення - на 2,1%, серед дорослих – залишився практично на рівні.

Госпіталізація хворих знизилась на 7,5%. Питома вага госпіталізованих хворих склала 4,3%, а серед них привалювало доросле населення (56,1%). Що стосується захворюваності по районам області, то перевищення обласного інтенсивного показника зареєстровано в Б.Дністровському районі (на 18,9%), незначне – в Одеському (на 2,4%). На інших адміністративних територіях інтенсивні показники були нижче обласного в межах 1,4-19%.

За даними моніторингу вірусологічних досліджень серед населення спостерігалась одночасна циркуляція вірусів грипу типу А, В та не грипозної етіології (рино-віруси та SARS-CoV-2).

Всього за тиждень лабораторно обстежено на грип 156 хворих, з них у 13-ти осіб (8,3%) виділено віруси грипу, серед яких привалював грип В - 12 (92,3%), на грип А прийшлося 7,7%.

Серед інших респіраторних вірусів (25) виділялись SARS-CoV-2 – 19 (76%), та рино-вірус – 6 (24%). Щодо захворюваності на COVID-19. З початку 2023 року в області зареєстровано 6455 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, у т.ч. летальних випадків – 41. Інтенсивний показник захворюваності на 100 тисяч населення склав 273,9, показник смертності - 1,7. За останній тиждень, порівняно з попереднім, захворюваність залишилась практично на рівні, аналогічна ситуація спостерігалась як серед дітей, та к і серед дорослого населення. Рівень госпіталізації знизився на 31,2%.

Стосовно захворюваності по територіальним громадам, то найбільше зростання спостерігалось в Арцизькій, Мологівській та Южненській ОТГ. Захворюваність на гострі кишкові інфекції знизилась на 7,7% за рахунок дорослих, де зниження на 27,5%. У той же час серед дітей до 17 років рівень захворюваності зріс на 17,5%. В структурі захворюваності основна питома вага припадала на дітей до 17 років (до 56%), а серед них превалювала вікова група 1-4 роки (52%).

Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвались спорадичними випадками або не реєструвались зовсім (дифтерія, кір, краснуха, кашлюк).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...