• Головна
  • На Одещині чоловік рік знущався над жінкою
13:16, 1 травня 2023 р.
Надійне джерело

На Одещині чоловік рік знущався над жінкою

На Одещині чоловік рік знущався над жінкою

Протягом року спільного проживання з 38-річною жінкою чоловік шість разів потрапляв у поле зору правоохоронців через агресивне ставлення до неї.

Про це повідомили у ГУНП в Одеській області 

У стані алкогольного сп’яніння агресор влаштовував цивільній дружині скандали, обзивав її, у всьому дорікав, погрожував фізичною розправою.

Інспектори з протидії домашньому насильству поставили правопорушника на профілактичний облік за категорією «кривдник», проводили з ним профілактичні бесіди, виносили термінові заборонні приписи, складали адміністративні протоколи за статтею 173-2 КУпАП. Суд призначав громадянину покарання штрафом.

Сімейні скандали чоловік не припинив і навіть вдарив співмешканку кулаком по голові під час чергових нападків.

"Потерпіла знову звернулася в поліцію, і правоохоронці розпочали провадження за фактом систематичного вчинення домашнього насильства відносно неї, що передбачено статтею 126-1 Кримінального кодексу України. Зібравши достатньо доказів, поліцейські повідомили фігуранту про підозру в домашньому насильстві, тобто умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо іншої особи, з якою винний перебуває в сімейних відносинах, що призвело до психологічних та фізичних страждань, погіршення якості життя потерпілої особи. Відповідно до чинного законодавства, це правопорушення карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років", - розповів начальник слідчого відділу поліції Ізмаїльського районного відділу поліції Андрій Мащенко.

Поліцейські закликають громадян не терпіти домашнє насильство, яке може мати різні прояви (бути фізичним, психологічним, сексуальним чи економічним), а відразу звертатися по допомогу. Телефонуйте на поліцейську спецлінію «102» або Урядову «гарячу лінію» з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей за номером 1547.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...