• Головна
  • Благодійний концерт в Одесі: Рок-гурт «СКАЙ» збирає кошти для національної програми #ВрятуйКінцівку 
Партнерський матеріал
12:46, 28 квітня 2023 р.

Благодійний концерт в Одесі: Рок-гурт «СКАЙ» збирає кошти для національної програми #ВрятуйКінцівку 

Партнерський матеріал

Українські благодійники збирають гроші на лікування захисників: до збору долучився гурт "СКАЙ". Один з найпопулярніших рок-гуртів України “СКАЙ”, чиї пісні стали справжніми рок-хітами, та якому в цьому році виповнюється 22 роки, дасть благодійний концерт в Одесі. 

Концерт у рамках туру НАПРОЛОМ відбудеться 1 травня о 18.00 у Театрі музкомедії. Гості наживо почують прем'єри пісень «Вертаюсь з Перемогою», «Її люблю». Й такі хіти як: «Тебе це може вбити», «Подаруй світло». Концерт зарядить публіку життєвою енергією й подарує світлий настрій, якого так бракує у війну. 

З перших днів повномасштабного вторгнення "СКАЙ" тримає лінію культурної оборони.  Фронтмен гурту Олег Собчук нещодавно став амбасадором програми #ВрятуйКінцівку фонду “Здоровʼя українського народу”, місія – зменшення інвалідизації українців, що пов’язана з травмами кінцівок, отриманих внаслідок війни. Кошти, отримані в благодійному турі “Напролом”, що наразі триває в містах України, будуть направлені на проведення операцій для поранених військових.

“Кількість поранених бійців через війну більшає. Майже всі збирають на зброю - і це логічно. Ми теж зібрали і передали понад 12 мільйонів гривень. Але наших бійців ремонтувати треба також, і вони заслуговують на це. Вони пожертвували своїм життям здоров'ям заради того, щоб ми з вами могли жити,- зазначає Олег Собчук, фронтмен рок-гурту «СКАЙ». - Кожен, хто прийде на наш концерт, зробить велику добру справу, – каже соліст гурту Олег Собчук. – Кожен може допомогти врятувати військового від ампутації руки чи ноги». 

Аби більше захисників могли отримати якісне лікування й реабілітацію, гурт їздить по всій країні з благодійними концертами. 

За даними експертів війна, яка триває, є війною травмованих кінцівок. Основним засобом ведення боїв є артилерійські, ракетні та мінометні обстріли і як результат – тисячі поранених з вогнепальними та мінно-вибуховими травмами рук та ніг. 

"Через війну Україну може чекати десятки тисяч людей з інвалідністю, серед яких як цивільні, так і військові. При якісному лікуванні, до 65% поранених можуть повернутися в стрій, а при професійній реабілітації – більшість вилікуваних зможуть повернутись до більш повноцінного життя у суспільстві”, – розповідає Сергій Сошинський – ініціатор програми #ВрятуйКінцівку, президент МБФ “Здоров’я українського народу”.

Середня вартість лікування однієї кінцівки, за умови її збереження, становить в межах 60 000–70 000 грн.

Благодійники разом із зірками вже долучитись до збору першого медичного мільярда і закликають кожного українця підтримати поранених на війні героїв, котрі пролили кров на незалежність України.

«Співпраця з гуртом "СКАЙ" є надважливою. Вони присвячують тури пораненим і їх потребам. Ці концерти - це уклін воїнам, що захищають країну і цивільним, що постраждали внаслідок російського терору»,- зазначає пан Сергій і додає: 

«Коли українець воює - суспільство про нього дбає. Хтось знаходить для нього амуніцію, павербанки, окопні свічки, а хтось донатить на дрони. Та коли боєць дістає поранення - він, практично, залишається сам на сам. Якщо йому пощастило, коло нього є мама, жінка чи донька. Попри те, що держава не встигає робити всі кроки, аби лікувати і якісно реабілітувати всіх поранених, важливо показати, що громадянське суспільство їх шанує й дбає».

#ВрятуйКінцівку передбачає проведення 15 тисяч операцій захисникам України та цивільним з важкими випадками травм рук і ніг. 

Підтримати програму можна тут

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...