• Головна
  • Українці спостерігали у небі яскравий спалах: що це було
08:48, 20 квітня 2023 р.

Українці спостерігали у небі яскравий спалах: що це було

Українці спостерігали у небі яскравий спалах: що це було

Ввечері 19 квітня мешканці Києва спостерігали у небі яскравий спалах. Незабаром увімкнувся сигнал повітряної тривоги, тому серед версій, окрім супутника NASA чи метеорита, була й робота ППО. Розглянемо офіційні коментарі.

Так, начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що близько 22 години у межах Києва у небі спостерігалося яскраве світіння повітряного об’єкту. За попередньою інформацією, це явище стало результатом падіння на Землю космічного супутника NASA.

Аби уникнути жертв від падінь на землю уламків, була оголошена повітряна тривога. ППО не працювала.

Пізніше у NASA зазначили, що супутник все ще перебуває на орбіті, - передає ВВС.

Американське космічне агентство оголосило на початку цього тижня, що 660-фунтовий (300-кг) супутник знову увійде в атмосферу в середу. Космічний апарат RHESSI, який використовується для спостереження за сонячними спалахами, був запущений на низьку навколоземну орбіту в 2002 році і виведений з експлуатації в 2018 році, повідомили в NASA.

Але Роб Маргетта з Управління зв'язку NASA повідомив BBC, що супутник все ще перебував на орбіті в той час, коли спостерігався спалах, і знову увійде в атмосферу Землі вночі.

Експерти з The Alpha Centauri підтвердили, що інформація про згоряння супутника у небі над Києвом не відповідає дійсності. Скоріше за все, це був болід (метеор).

За даними Головного центру спеціального контролю, 19 квітня 2023 року о 21:57 за київським часом інфразвуковими засобами на території України була зареєстрована високоенергетична акустична подія. Розрахункове місце епіцентру вибуху знаходиться в Київській області. Подія, ймовірно, пов'язана із входом космічного тіла в щільні шари атмосфери, інформація уточнюється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
Високі оцінки користувачів за Повнота інформації
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...