• Головна
  • Планував диверсію на залізниці: в Одесі затримали російського агента з міною та вибухівками
15:33, 14 квітня 2023 р.

Планував диверсію на залізниці: в Одесі затримали російського агента з міною та вибухівками

Планував диверсію на залізниці: в Одесі затримали російського агента з міною та вибухівками

Судитимуть агента російської розвідки, який збирав дані про логістичні шляхи сил оборони на Одещині.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури. 

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього співробітника одного з районних відділів поліції в Одесі за фактом державної зради та незаконного поводження з вибуховими речовинами та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

Слідством встановлено, що ексміліціонер після початку повномасштабного вторгнення був завербований представником гру рф для проведення розвідувально-підривної діяльності в регіоні. Він збирав розвідданні про місця дислокації та пересування військової техніки підрозділів ЗСУ, обстановку в портах Одеси, Чорноморська та залізничного сполучення.

На виконання завдань російських кураторів інформатор придбав три відеокамери т.зв. «фотопастки», які встановив уздовж залізничних колій у передмісті Одеси для фіксування проїжджаючих вантажних потягів. Дані в реальному часі, які фіксували камери, через мобільний додаток отримували спецслужби рф. На закупку та встановлення «фотопасток» агент отримав 50 тисяч гривень.

Чоловіка затримали під час виконання чергового завдання ворога біля залізничних колій. Під час затримання у ворожого агента вилучили вибухові речовини та боєприпаси, зокрема 12 тротилових шашок вагою 3,2 кг, детонатори, підривач та протитанкову міну.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...