• Головна
  • 7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця
08:48, 13 квітня 2023 р.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця

Вже за кілька днів православні українці святкуватимуть Великдень, який цього року припадає на 16 квітня. Звичайно, підготовка до одного з найголовніших релігійних свят включає фарбування яєць. Останнім часом господині віддають перевагу оригінальним способам декору крашанок, у пріорітеті - натуральні барвники.

Журналісти 048.ua знайшли 7 цікавих способів пофарбувати великодні яйця.

Мерехтливі яйця у вині

Цей спосіб - тренд 2023 року. Деякі, хто спробував пофарбувати яйця за допомогою вина, не отримали обіцяного ефекту, тому що не додали головний інгредієнт - цукор.

Для мерехтливого ефекту необхідно покласти яйця в каструлю та повністю залити їх червоним вином. Воду додавати не потрібно. Після цього потрібно додати 100 грамів цукру (на 500 мл вина) та поставити каструлю на плиту, варити 8-10 хвилин після закипання.

Найкраще цим зайнятися ввечері, щоб була можливість залишити яйця у вині на ніч на 10-12 годин. Після цього яйця слід витягти з вина і покласти на серветку або рушник, щоб вони могли висохнути.

Коли яйця висохнуть, на шкаралупі з'явиться цікаве мерехтливе забарвлення.

Досягти такого ефекту можна і з білим вином, тільки тоді потрібно додати до нього барвник будь-якого кольору. Вино можна брати найдешевше.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-1

Райдужні яйця

Цей спосіб займає досить багато часу, проте крашанки виходять надзвичайно яскравими та незвичайними.

Для цього знадобляться відварені яйця, декілька сухих (розвести з водою та оцтом) чи гелевих барвників, серветки, резинові чи поліетиленові рукавички та ватні палички.

Слід розлити барвники по ємностям та вдягнути рукавички, аби не забрутнити руки. Кожне яйце обгорнути у серветку, обмокнути ватну паличку у барвник та поставити невелику пляму з фарби на серветку. Так слід зробити по всій площі яйця різними кольорами, після чого дати фарбам "попрацювати" хвилин п'ять та розгорнути яйце.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-2
7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-3

Яйця у різнокольоровому рисі

Яйця повинні бути гарячими, тому поки вони варяться, треба приготувати різнокольоровий рис. У целофанові пакетики всипте по 0,5 склянки рису. Розведіть барвники у невеликій кількості гарячої води. Концентрат має бути насиченим. Додайте в склянки трохи оцту.

У пакетики з рисом налийте по 3 чайні ложки розчину різного кольору. Струсіть, щоб рис рівномірно забарвився.

Витягніть яйця з окропу і покладіть по одному в пакет. Загорніть у рис, щоб не було видно і щільно зав'яжіть пакет. Залиште в кольоровому рисі на деякий час: чим довше, тим яскравішим буде забарвлення.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-4

Мармурові яйця у лушпинні цибулі

Лушпиння потрібно дрібно нарізати і викласти на блюдо. Яйця помити і, поки вони вологі, обваляти в лушпинні. Потім кожне яйце слід викласти на марлю і зав'язати на вузол, кінчик відрізати.

У каструлю налити склянку води, додати пляшечку аптечної зеленки і ложку солі.

Далі необхідно скласти в каструлю яйця в лушпинні. Вони повинні бути добре вкриті водою із зеленкою. Якщо склянки води для цього замало, потрібно додати ще. Поставити на плиту та варити протягом 10 хвилин.

Потім промити варені холодною водою. Після цього зняти марлю з лушпинням і знову промити яйця під проточною водою. Просушити крашанки, розклавши їх на серветці - і готово.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-5

Яйця у техніці декупаж

Для такого декору знадобляться відварені яйця, яскраві паперові серветки з красивими малюнками, манікюрні ножиці, пензлик для малювання.

Із серветок за допомогою маленьких ножиць слід вирізати фрагменти. Це можуть бути квіточки, сердечки, гілочки, пташки тощо. Зазвичай серветки мають три або чотири шари. Нам потрібно відокремити верхній шар із малюнком від інших, саме він знадобиться надалі.

Одне сире яйце треба розбити та відокремити білок від жовтка. Білок буде грати роль клею.

Вирізаний малюнок прикладіть до яйця та проведіть по ньому пензликом, змоченим у білку. Таким чином зробити з усіма яйцями та вирізаним матеріалом. Залишити яйця до висихання білка.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-6

Градієнт

Для наступного способу фарбування яєць знадобиться піна для гоління та барвники.

По дну будь-якої ємності треба розприділити піну (дехто використовує збиті вершки), хаотично нанести краплі гелевого барвника та зубочисткою вивести з них візерунки. Відварені та обсушені білі яйця треба занурити у різнобарвну піну, прокрутити їх, відкласти їх у сторону та залишити на кілька годин, а краще - на ніч. Потім добре промити водою та насолоджуватися результатом.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-7

Космічні яйця

За допомогою чаю каркаде та золотого харчового барвника можна зробити стильні яйця на Великдень із космічним малюнком. Вони будуть красиво виглядати на святковому столі поряд з паскою.

Для цього знадобляться білі яйця, чай каркаде, кандурін та паперова серветка.

Яйця треба відварити, а каркаде висипати у кастрюлю та залити окропом. Туди одразу ж покладіть яйця. Вони мають бути повністю вкриті рідиною.

Дайте вмісту миски охолонути і приберіть на ніч у холодильник.

Потім дістаньте яйця і обережно промокніть їх паперовою серветкою. Будьте обережні: кольоровий шар легко стерти, зате на цьому етапі ви можете поекспериментувати і надати яйцям цей космічний візерунок.

Після цього слід дати яйцям підсохнути, а потім нанесіть на них трохи сухого золотого барвника.

7 способів оригінально пофарбувати великодні яйця, фото-8

Читайте також: На Одещині з початку року жодна з церков Московського патріархату не перейшла до ПЦУ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини #великдень #пасха #яйця
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...