• Головна
  • В Одесі заочно засудили бойовика терористичної організації «днр»
11:38, 4 квітня 2023 р.

В Одесі заочно засудили бойовика терористичної організації «днр»

В Одесі заочно засудили бойовика терористичної організації «днр»

За матеріалами Служби безпеки України Суворовський районний суд Одеси заочно засудив до 14,5 років позбавлення волі бойовика терористичної організації «днр».

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними слідства, уродженець Одещини у вересні 2014 році під виглядом волонтера виїхав на тимчасово окуповану територію Донеччини. Там він з особистих ідеологічних переконань добровільно вступив до лав незаконного збройного формування «Оплот».

З початку 2015 року чоловік обійняв посаду начальника «особого відділу» в «Донецькому вищому загальновійськовому командному училищі мо днр». Згодом бойовик очолив один із підрозділів незаконного військового формування терористичної організації «днр», що дислокується в м. Макіївка, Донецької області. У складі цього бандформування на посаді командира підрозділу, він брав безпосередню участь у бойових діях проти українських військових підрозділів поблизу населених пунктів: Амвросіївка, Іловайськ, Лисиче, Зелене, Многопілля, Степано-Кринка, Кутейникове, Новоамвросіївське, Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Доля, Оленівка, Комсомольське, Обільне, Новий Світ, Старобешеве, Тельманове, Донецьк, Зугрес, Макіївка, Моспине, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ, Василівка, Кринична, Первомайське, Сердите, Стіжківське та інших населених пунктах Донецької області.

Під час досудового розслідування слідчими СБУ провину фігуранта повністю доведено. На підставі доказової бази, яку зібрала Служба безпеки в ході спеціального досудового розслідування, суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь в терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Йому призначено покарання у вигляді 14 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...