• Головна
  • В Одесі у фаната "руского міра" провели вдома обшук і знайшли багато цікавого, - ФОТО
10:26, 31 березня 2023 р.
Надійне джерело

В Одесі у фаната "руского міра" провели вдома обшук і знайшли багато цікавого, - ФОТО

В Одесі у фаната "руского міра" провели вдома обшук і знайшли багато цікавого, - ФОТО

Поліцейські викрили чоловіка, який чекав "рускій мір" в Одесі. 57-річному містянину правоохоронці повідомили про підозру у колабораціонізмі. Окрім речових доказів колабораційної діяльності у проросійськи налаштованого одесита вилучили ще й зброю.

Про це розповіли у пресслужбі ГУНП Одеської області. 

Правоохоронці встановили, що правопорушник активно поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політики кремля, використовуючи заборонений в Україні соціальний застосунок "Однокласники". На власній сторінці чоловік розміщував публікації, в яких возвеличував путіна, закликав не обмежуватись захопленням українських міст, а поширювати "рускій мір" на територіях європейських держав. Шанувальник кремля зневажливо висловлювався про українців та стверджував, що "Одесса - російське місто".

В Одесі у фаната "руского міра" провели вдома обшук і знайшли багато цікавого, - ФОТО, фото-1

Під час санкціонованого обшуку в його помешканні правоохоронці вилучили гаджети, з яких він здійснював протиправну діяльність, а також автомат, пістолети, шаблі, ножі і навіть японські нунчаки. 

"На підставі зібраних доказів, підтверджених лінгвістичною експертизою, поліцейські повідомили фігуранту про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора, збройних формувань та окупаційної адміністрації держави-агресора.

Відомості за фактом виявленої зброї правоохоронці внесли до ЄРДР за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. В рамках розпочатого провадження поліцейські скерували вилучені предмети на експертизу, за висновками якої буде вирішено питання щодо повідомлення чоловіку про підозру", - повідомив начальник територіального підрозділу поліції Віктор Герасименко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна #поліція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...