• Головна
  • Перелатив майже 5 мільонів гривень: На Одещині судитимуть екскерівника комунального медзакладу
15:20, 29 березня 2023 р.
Надійне джерело

Перелатив майже 5 мільонів гривень: На Одещині судитимуть екскерівника комунального медзакладу

Перелатив майже 5 мільонів гривень: На Одещині судитимуть екскерівника комунального медзакладу

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього першого заступника гендиректора одного з медичних комунальних підприємств Одеської обласної ради за фактом службової недбалості.

Про це повідомили у Одеській обласній прокуратурі

В межах програми "Про виділення коштів для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я медичним обладнанням з фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19" обвинувачений, виконуючи обов’язки керівника медзакладу уклав з постачальником договір про закупівлю 11 апаратів ультразвукової діагностики вартістю 1,9 млн грн за одиницю на загальну суму 20,9 млн гривень.

Перелатив майже 5 мільонів гривень: На Одещині судитимуть екскерівника комунального медзакладу, фото-1

При цьому, під час закупівлі медичного обладнання керівник не вжив заходів щодо перевірки середньої ринкової вартості необхідного товару та пошуку економічно-вигідного варіанта закупівлі, а уклав договір з підприємством за цінами, які значно перевищували ринкові.

На момент укладення угоди, ринкова вартість апарату ультразвукової діагностики складала 1,5 млн гривень. Внаслідок таких дій переплата на закупівлі склала 4,4 млн гривень. В рамках кримінального провадження з метою відшкодування збитків пред’явлено цивільний позов. Крім того, стосовно обвинуваченого наразі триває судовий розгляд справи за фактом розтрати понад 2 млн грн бюджетних коштів, виділених на боротьбу з коронавірусною хворобою, за ч. 5 ст. 191 КК України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...