• Головна
  • Об'їзна дорога та центральний павільйон на дабмі: в Одесі презентували макет будівництва для ЕХРО-2030, - ФОТО, ВІДЕО
17:33, 28 березня 2023 р.
Надійне джерело

Об'їзна дорога та центральний павільйон на дабмі: в Одесі презентували макет будівництва для ЕХРО-2030, - ФОТО, ВІДЕО

Об'їзна дорога та центральний павільйон на дабмі: в Одесі презентували макет будівництва для ЕХРО-2030, - ФОТО, ВІДЕО

В Одесі сьогодні, 28 березня, показали макет проєкту павільйонів для технологічної виставки ЕХРО-2030 та розповіли про результати поїздки української делегації до Парижу в рамках дослідницької місії Міжнародного бюро виставок.

Захід відбувся на базі Ukraine Media Center Odesa, повідомляє кореспондент 048.ua 

Заступник голови Одеської ОВА Роман Григоришин розповів, що у Парижі 22 та 23 березня проходила дослідницька місія Міжнародного бюро виставок, під час якої команда з Одеси потужно захищала проєкт.

Об'їзна дорога та центральний павільйон на дабмі: в Одесі презентували макет будівництва для ЕХРО-2030, - ФОТО, ВІДЕО , фото-1

"Я спостерігав всю роботу місії в режимі online, але те, що відбувалося у Парижі - це був справді бій за Україну. Я хотів би відзначити тих людей, які боролися. При чому половина з цих людей не одесити. Але вони боролися за Одесу, як за своє рідне місто. Це Олександра Василенко, Євген Лєвенберг, Кирило Криволап, команда Захи Хадід, перший віце-прем'єр-міністр Юлія Свириденко. Для мене такі люди в певному значенні є героями", - наголосив Роман. 

Він також зазначив, що під час дослідження п'ятеро членів бюро дуже скрупульозно та детально вивчали запропонований Одесою варіант. Також дослідницька місія розглянула заявки від Саудівської Аравії. На черзі Південна Корея та Італія.

"Впродовж наступних двох місяців ці дослідницькі місії повинні зробити звіт, і виконавчий комітет бюро повинен затвердити цей звіт. Ми дуже сильно сподіваємося, що Міжнародне бюро, всі учасники делегації увійдуть, зокрема, в наше положення і дадуть нам шанс дійти голосування", - підкреслив Григоришин.

Окрім цього сьогодні на базі Ukraine Media Center Odesa був презентований макет проєкту павільйонів для ЕХРО-2030.

Так, центральна зона виставки буде зайнята павільйоном Одеси та України. Це основне місце, де будуть відбуватися всі події. Кожен день протягом пів року буде присвячений іншій країні-учасниці. Після завершення ЕХРО-2030 центральна частина залишиться, як спадок для міста та зможе використовуватися як виставковий комплекс.

Також кожна країна-учасниця зможе модифікувати власний павільйон. Між цими залами будуть розміщені розважальні майданчики, вбиральні, фудкорти та інша інфраструктура.

За словами голови "Громадської ради EXPO-2030 Одеса" Євгена Лєвєнберг: будівлі є конструктором, які після виставки можна буде розібрати та зібрати в іншу, до прикладу, велику будівлю.

Об'їзна дорога та центральний павільйон на дабмі: в Одесі презентували макет будівництва для ЕХРО-2030, - ФОТО, ВІДЕО , фото-4

Цікаво, що після завершення виставки країни-учасниці зможуть подарувати свій павільйон одній з громад України.

Окремо Євген Лєвєнберг розповів, що задля екологічності павільйони будуватимуть без використання цементу. Конструкції планують зводити, використовуючи карбон, метал та пластик. На дахах будівель планується розміщення сонячних панелей, що дасть можливість місцю проведення виставки мати власне електрозабезпечення.

Місцем для будівництва павільйонів обрали поля зрошення, оскільки, за вимогами конкурсу, проведення виставки повинне вирішувати, зокрема, й екологічні проблеми.

"Як ви всі знаєте, у нас є певна екологічна проблема - це поля зрошення, бо туди стікають 70% стічних вод з усього міста. Тому це місце було взяте за основу, бо, по-перше, воно велике, по-друге, воно проблемне, і по-третє, це вирішить проблемку, яка сьогодні є", - наголосив Лєвєнберг.

До того ж локація розташована відно близько до центру міста. Туди можна дістатися навіть трамваєм. 

Цікаво, що, згідно з макетом, центральний павільйон планують розташувати на дамбі. Там буде перероблений шлюз, який тримає воду, та й сама дамба не залишиться у нинішньому стані. 

Окремо Євген додав, що до проведення EXPO-2030 планують побудувати об'їзну дорогу у глибині полів зрошення, що дозволить великій кількості вантажівок оминати місто й зберегти дорожнє покриття.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #новини_048 #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...