• Головна
  • Погрожував та ображав: на Одещині чоловіка притягнули до відповідальності за психологічне насильство над сестрою
17:38, 23 березня 2023 р.

Погрожував та ображав: на Одещині чоловіка притягнули до відповідальності за психологічне насильство над сестрою

Погрожував та ображав: на Одещині чоловіка притягнули до відповідальності за психологічне насильство над сестрою

44-річний житель Саврані отримав обвинувальний вирок суду за систематичне психологічне насильство над сестрою. Один рік обмеження волі з випробувальним терміном один рік – таке покарання правопорушнику ухвалив місцевий суд.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

48-річна жінка, яка мешкає з братом в одній оселі, була змушена терпіти його аморальний спосіб життя – чоловік ніде не працював та зловживав алкоголем. Перебуваючи у нетверезому стані, він висловлювався на адресу сестри грубою нецензурною лайкою, ображав її, залякував та навіть погрожував застосуванням фізичної сили.

Поліцейські, яких кликала на допомогу постраждала, тричі протягом минулого року притягували правопорушника до адміністративної відповідальності за ч. 1 та ч. 2 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Правоохоронці попереджали громадянина про кримінальну відповідальність, він щоразу каявся, але продовжував ображати сестру.

Відтак поліцейські розпочали провадження за ст. 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Маючи достатньо зібраних доказів, правоохоронці висунули фігуранту звинувачення у систематичному психологічному насильстві відносно рідної сестри, що призвело до її психологічних страждань та погіршило якість її життя, і обвинувальний акт скерували до суду.

Суд, розглянувши матеріали провадження, дослідивши докази і врахувавши щире каяття підсудного, засудив його до одного року обмеження волі з випробувальним терміном один рік. Чоловіка зобов’язали періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації і повідомляти вказаний орган про зміну місця мешкання і роботи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#одеса #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...