• Головна
  • Карта для виплат Gold: порівнюємо основні переваги гривневого та валютного рахунку
Новини компаній
09:47, 17 березня 2023 р.

Карта для виплат Gold: порівнюємо основні переваги гривневого та валютного рахунку

Новини компаній

Olb6DezG-gGFtjt-YbZ2sUvhsLOAtAexIkwOjh4ihaujOKG948kORNVbEpM3cInzsf8QkvyQYNOnydzXFBbrRt-NX3mYA9WkR9YdY4f1TCLjc9nlAEN6vR8tERo89FzT5kMXXiWrvxQLPnawRz19Noo

Українці можуть замовити у банку дебетову карту для власних потреб. Зараз це можна зробити онлайн, через офіційний сайт банку. І перше, що пропонує система клієнтові - обрати валюту карткового рахунку. Це гривня, долар чи євро. 

У цій статті ми розглянемо основні переваги гривневої та валютної карток, та розберемо, якою в Україні платити вигідніше. Як приклад візьмемо банківські продукти Райффайзен Банку, що видає картки як у національній валюті, так і у євро/доларах.

Дебетова у гривні

В Україні таких найбільше. На них нараховують зарплату, стипендію, пенсію, використовують для переказів між рахунками, оплати товарів та послуг в інтернеті та в офлайн-магазинах.

Такою є карта для виплат Gold у гривні. Що отримує її власник? По-перше, це вигідні умови використання, адже майже всі транзакції за нею безкоштовні. По-друге, оплата відбувається у гривні, тож на території України відсутні комісії за транзакцію - платежі списуються у валюті картки.

Ба більше, гривневі картки як правило надають своїм власникам певні пільги та знижки за використання. Зокрема, кешбек за витрати на покупку товарів певної категорії. Частина коштів повертається на баланс та для доступна для списання. Так, по золотій картці такий кешбек дорівнює 1% за витрати у трьох категоріях:

  • кавʼярні та ресторани;

  • побутова техніка;

  • взуття та одяг.

Якщо загалом за місяць фізична особа здійснить покупки на суму понад 5 000 грн, щомісячне обслуговування карткового рахунку дорівнюватиме 0 грн.

У чому переваги валютних карток для українців

Якщо ви щось купуєте у зарубіжних інтернет-магазинах, часто подорожуєте та платите за кордоном карткою або отримуєте перекази від родичів з інших країн, оформити валютну картку у євро чи доларах США. Це спростить всі зарубіжні транзакції й ви заощадите гроші на конвертації. 

У Райф-банку відкриття та поповнення валютного рахунку безкоштовне. Клієнт може оформити у валюті карту Visa Gold, Mastercard Gold, Visa Platinum, Mastercard Platinum, Visa Classic та Fishka. Кожна з яких має свої особливості, тарифи на обслуговування та пропонує пільги та бонуси для власника.

Чи потрібно звертатися у банк, щоб замовити карту

Відкрити рахунок у банку та замовити платіжну картку у валюті можна онлайн, через банківський сайт. Клієнт отримує іменну картку за один візит до обраного відділення. Необхідні документи: паспорт громадянина України або документ, який його замінює, та ІПН. Строк виготовлення фізичного “пластику” - 10 робочих днів із дня замовлення на сайті. Звернутися за отриманням картки до відділення можна і без попередньої заявки на сайті. 

Гривневу Gold оформлюють у віртуальному вигляді на сайті у декілька кліків. Оформлену карту власник одразу додає у гаманець Apple або Pay Google Pay, та може використовувати для поповнення та оплат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Райффайзен Банк #Raiffeisen
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...