• Головна
  • Лічильники та детектори купюр: оптимальні варіанти
Новини компаній
12:58, 13 березня 2023 р.

Лічильники та детектори купюр: оптимальні варіанти

Новини компаній

Цей простий, але необхідний для супермаркету, магазину, офісу з реалізації послуг і товарів прилад, обрати не так просто, як здається на перший погляд. Головна відмінність лічильників банкнот полягає у тому, що у них різні конструкції і значна відмінність за властивостями, функціями.

Повний асортимент лічильників купюр із можливостями перевірки їх якості та автоматизованим підрахунком і сортуванням, а також з багатьма іншими корисними опціями пропонує інтернет-магазин “А-Техно”. Тут є можливість не тільки переглянути наявні версії лічильників, але і одразу замовити для придбання необхідну версію лічильника чи іншого обладнання для роботи із готівковими коштами, наприклад, стаціонарні детектори валют.

Лічильники та детектори купюр: оптимальні варіанти, фото-1

Особливості лічильників купюр

Перша відмінність – горизонтальний та вертикальний (під кутом) спосіб завантаження купюр для розрахунку. На точність підрахунку спосіб завантаження не впливає. Але зазвичай вертикальний спосіб завантаження є трохи тихішим у застосуванні. Якщо мова йде про роботу підприємства де виконується постійний перерахунок готівки, варто подбати про такий вид лічильника. Однак у лічильного приладу для купюр із горизонтальним способом свій плюс – це зазвичай ергономічніші, зручніші моделі.

Лічильники поділяють на ще два різновиди:

  • портативні, що працюють від акумулятора та розраховані на певний ресурс перерахування банкнот в залежності від ємності акумулятора;
  • стаціонарні, які працюють від живлення 220 вольт та встановлюються горизонтально на стіл чи інше робоче місце касира.

Перевага портативних версій – можливість роботи на виїзді, тобто для сезонних продажів, наприклад прохолодних напоїв чи їжі. Перевага стаціонарних – висока швидкість і зручність. Тобто кожен із різновидів об'єктивно є корисним для певної ситуації.

Найпростіші лічильники: коли починається стартап

Найпростіший і найдешевший вибір – звичайний тип лічильника, який просто перераховує кількість купюр. Він не розрізняє номінали банкнот, а виконує лише функцію арифметичного розрахунку. Якщо мова про початковий рівень бізнесу, то цього типу лічильника цілком достатньо. Тим більше, що потік готівкових грошей незначний, а за наявності сумнівів, можна переглянути якість купюри та її відповідність справжнім параметрам грошей, на детекторі валют. Цей простий додатковий прилад буде завжди корисним для каси магазину, адже може вказати на відсутність магнітних стрічок чи проблем із відображенням малюнків під ультрафіолетовим промінням.

Рахувати можна і по номіналу: цікавий варіант лічильника

Є складніші версії лічильників, що беруть на себе функцію не лише перерахунку кількості, але можуть рахувати гроші в залежності від номіналу.

Якщо робота магазину є спрямованою на роздрібну реалізацію, тоді варто купувати саме такий варіант лічильника, адже тоді не треба буде витрачати багато часу на сортування купюр.

Універсальні і комбіновані

Найскладніші пристрої можуть не лише сортувати купюри, вести паралельний підрахунок по кожному номіналу, але і перевіряти справжність грошей. Такі прилади зазвичай виконують максимальний обсяг роботи із готівкою, гарантуючи власнику найбільший захист від підробок та фальшивих грошей.

Чи обов'язково потрібно купувати детектори

Складається враження, що універсальні лічильники банкнот виконують функцію детекторів. Але це не так. Вони дійсно можуть достатньо якісно визначати за основними параметрами якість грошей та вказувати на найголовніші і явні проблеми із грошима. Та якщо потрібно детально дослідити банкноту, визначити що це за гроші, незамінними помічниками будуть навіть найпростіші версії детекторів.

Лічильники та детектори купюр: оптимальні варіанти, фото-2

Детектування тут відбувається значно якісніше і одразу за багатьма параметрами. Більшість сучасних варіантів детекторів має багато додаткових опцій з пошуку фальшивих грошей:

  • ультрафіолетове світло;
  • інфрачервоне просвічування;
  • визначення за точністю розмірів та щільністю;
  • за спектральним аналізом фарби на купюрах.

Тож обираючи системи для захисту від підробок, варто звернути увагу на комплексне рішення, що охоплюватиме як підрахунок і передній перегляд властивостей грошей, так і визначення всіх якісних характеристик готівки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...