• Головна
  • У чому різниця між кортикостероїдами та анаболічними стероїдами?
Новини компаній
11:05, 7 березня 2023 р.

У чому різниця між кортикостероїдами та анаболічними стероїдами?

Новини компаній
У чому різниця між кортикостероїдами та анаболічними стероїдами?, фото-1

Мати красиве і підтягнуте тіло – мрія багатьох спортсменів, але не всі готові працювати і проводити тривалий час у залі. Сучасна фармакологія вигадала вихід із ситуації, і у продажу з'явилися різні стероїди. Основними з них є кортикостероїди та анаболічні стероїди. У чому їх відмінності? Як вони впливають на організм? Для правильного вибору потрібно розібратися у цих питаннях.

Що відомо про анаболічні стероїди?

До них відносять усі синтетичні види фізіологічних чоловічих статевих гормонів. Їх використовують для прискорення росту м'язів та для розвитку чоловічих статевих ознак. Ці засоби відпускаються лише за рецептом, і застосовуються для лікування пацієнтів із низьким рівнем тестостерону. Проблемою є те, що багато хто зловживає застосуванням препарату, що може призвести до проблем зі здоров'ям, наприклад, може з'явитися висип або затримуватися рідина.

При тривалому прийомі організм може перестати самостійно виробляти тестостерон. Через це яєчка чоловіків зменшуються, так само, як і вироблення сперматозоїдів. Якщо препарати приймають жінки, то вони можуть зіткнутися із оволосінням за чоловічим типом, порушеннями менструального циклу та змінами голосу. Проблеми із психологічним станом – ще одна складність, що виникає через прийом стероїдів.

У чому різниця між кортикостероїдами та анаболічними стероїдами?, фото-2

Прийом кортикостероїдів

Багато спортсменів використовують їх для швидкого одужання та зменшення запалення. Препарати мають природне походження або можуть бути представлені у вигляді штучних версій зі схожою молекулярною структурою. Побічні ефекти від їх прийому можуть бути різними, тому передбачити з чим доведеться зіткнутися непросто.

Щоб отримати максимальну користь від їх прийому, вони повинні прийматися якнайменшими курсами. Зниження дози має відбуватися поступово, щоб надниркові залози відновили свою функцію. Прийом кортикостероїдів спортсменами повинен контролюватись лікарями, і як тільки, необхідність у них пропаде, потрібно переставати їх використовувати.

Вибір препаратів

З усього вищесказаного стає зрозуміло, що основна різниця полягає в тому, що анаболічні стероїди використовуються для нарощування м'язів, а кортикостероїди – для зняття запалення, наприклад, при травмах. Спортсмени, в основному, зловживають саме анаболічними препаратами, тому що навіть за низької фізичної активності можуть виглядати так, ніби годинами займаються. У продажу Farmbody.com.ua пропонується великий вибір стероїдів для створення красивого тіла у невеликі терміни. Залежно від препарату, тривалість його прийому та можливі наслідки відрізнятимуться.

У чому різниця між кортикостероїдами та анаболічними стероїдами?, фото-3

Чи є ризики надалі?

Сказати про те, з чим зіткнеться людина після тривалого прийому стероїдів не можна, оскільки у кожного, можуть виникнути різні скарги. При мінімальних дозах є ймовірність того, що прийом пройде безслідно. Практично завжди спортсмени захоплюються і починають приймати підвищені дози препарату або роблять це на постійній основі. Це призводить до неминучих ризиків зі здоров'ям. Бажаєте приймати стероїди? Робіть це обдумано і проконсультуйтеся з лікарем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...