• Головна
  • Драйвери крокових двигунів для ЧПУ станків
Новини компаній
12:37, 6 березня 2023 р.

Драйвери крокових двигунів для ЧПУ станків

Новини компаній

Будуючи будь-який пристрій з використанням ЧПУ, у якому передбачені виконання переміщень обладнання, зазвичай рушієм є крокові двигуни. Це обладнання приводиться в рух за певних умов, які можна створити лише за допомогою додаткового пристрою. Для керування кроковими двигунами, використовується високочастотні імпульси, які отримати можна при наявності драйверів.

Драйвер крокових двигунів – це електрокомпонент, який дозволяє перетворювати низькочастотний сигнал, у високочастотні імпульси, що задіюють кроковий двигун і дають можливість здійснення керування ним.

В залежності від потреб всієї системи, є велике різноманіття драйверів, що відрізняються своїм функціоналом та додатковими можливостями. Звичайні драйвери мають доволі не високу вартість, підходять під більшість завдань, але мають і певний недолік, це відсутність зворотного зв’зку з приводом. Через це, при помилці, драйвер не корегує положення валу і помилка вплине на фінальний результат. Більш дорогий варіант – драйвер з екнодером. Цей тип драйверів вже не має такого недоліку і положення валу фіксується в процесі роботи, а у випадку пропуску кроку – корегується його положення. Звісно що такий функціонал вплине і на загальну вартість всієї системи, враховуючі додаткове обладнання. Найнадійнішим варіантом драйверів для крокових двигунів є драйвери Leadshine. Серед інших моделей їх вирізняє висока якість виконання, можливість налаштування мікрокроків, та велика кількість наявних функцій захисту: від перегріву, перенавантаження по току та напрузі і т.ін.

Перед тим як купити драйвер крокового двигуна, слід врахувати всі характеристики і вимоги до нього. Так при виборі обладнання, важливо прораховувати потужність драйвера відносно двигуна з запасом, хоча б в 15%, щоб уникнути перенавантаження, а як слід і перегріву та виходу його з ладу. Габаритні та конструкційні особливості, які можуть вплинути на його застосування. Наявність активного охолодження буде не зайвою для таких пристроїв, що добре вплине на їх тривале використання.

Не останнім за значенням є правильне налаштування драйверу, що впливає на точність позиціонування та загальну працездатність всієї системи. При невірно вказаних параметрах можливі не точності в роботі, перегрів драйверу та інші негативні моменти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...