• Головна
  • Одещина небезпечна: поліцейські розповіли, що робити з підозрілими предметами,- ФОТО
10:42, 27 лютого 2023 р.
Надійне джерело

Одещина небезпечна: поліцейські розповіли, що робити з підозрілими предметами,- ФОТО

Одещина небезпечна:  поліцейські розповіли, що робити з підозрілими предметами,- ФОТО

Зрозуміти, що перед вами саме вибуховий пристрій, можна за наявністю на ньому дротів, мотузок, ізоляційної стрічки, підозрілих звуків, схожих на клацання годинника, незвичного запаху, в тому числі, як не дивно, мигдалю.

Повідомив відділ комунікації поліції Одещини

Загалом існує чотири основні категорії вибухонебезпечних предметів, що становлять потенційну загрозу та ризик для життя і здоров’я громадян:

  • військові бойові припаси, залишені або загублені на місцевості при переміщенні військових формувань;
  • військові бойові припаси та їх залишки, які були приведені в дію, але за певних причин не вибухнули;
  • інженерні бойові припаси (протитанкові та протипіхотні міни), встановлені на місцевості в бойове положення;
  • саморобні вибухові пристрої, виготовлені та встановлені в терористичних цілях. Вони найнебезпечніші, адже вражають ціль вибухом, який може керуватися найрізноманітнішими способами, та мають багатоманітне маскування, зокрема під забуті пакунки, дитячі іграшки, гаджети тощо.

Що робити, якщо ви помітили підозрілий предмет, що може бути вибухонебезпечним?

Негайно припиніть будь-які дії поруч з предметом, вимкніть обладнання та техніку. Зверніть увагу оточуючих людей на небезпеку, попросіть їх відійти на відстань не менше ніж 100 метрів, відійдіть самі. Терміново повідомте про знахідку до поліції та аварійних служб за номерами «102» та «101». За можливості відгородіть підозрілий предмет підручними засобами.

Важливо! Не намагайтеся самостійно перевірити, чим є підозрілий предмет, не чіпайте та не намагайтеся знешкодити його! Залиште справу вибухотехнічним експертам, не наражайте себе на небезпеку.

Також нагадуємо, що небезпечними зараз є місця, що були піддані обстрілам; де відбувалися бойові зіткнення із застосуванням стрілецької зброї та техніки; минулі або теперішні дислокації збройних формувань, незалежно від сторони конфлікту; мінні поля та ділянки місцевості, будь-яким чином позначені як небезпечні.

Правоохоронці вкотре зауважили: на Одещині небезпечною для відпочинку є прибережна захисна смуга Чорного моря у зв’язку з наявністю там великої кількості боєприпасів та інженерних мін. Усі заміновані місця мають спеціальні позначення. Але звертаємо увагу, що будь-яка позначка, що викликає сумніви, повинна розглядатися як попередження про потенційну небезпеку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Одеса #поліція #вибухи
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...